Пиріг «золота рибка»
(покроковий рецепт з фото)
Цей красивий і смачний пиріг "золота рибка", готується неймовірно легко і швидко. Для цього зовсім не потрібні будь-які кулінарні навички.
Сьогодні я розповім вам, як приготувати пиріг "золота рибка" . Це чудовий пиріг, який неймовірно смачний прямо з печі, саме в гарячому вигляді. Хрустке тісто, соковита ароматна начинка.
- Тісто листкове - 900 грам
- Куряче яйце - 3 штуки(2 відварених і 1 для змазування)
- Рибна консерва - 1 штука (скумбрія)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 20 грам
- Мал - 100 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Лук наріжте кубиками.
Два яйця відваріть, наріжте кубиками. Мал відварити до готовності.
Нарізану цибулю обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
У мисці з'єднайте відварений рис, нарізані яйця, обсмажену цибулю.
Додайте розім'яту рибну консерву.
Добре перемішайте.
Тісто розділи 2 частини. Трохи розкачайте. Виріжете форму рибки.
Одне яйце збийте. Виріжте бортики для нашої рибки. Промазуйте збитим яйцем і викладайте шматочки тіста. Таким чином тісто склеїться. Так як начинки виходить багато, бортики необхідно доростити два яруси.
Викладіть нашу заготовку-рибку на застелённий пергаментом деко. Викладіть начинку.
Розподіліть начинку по всій рибку.
Виріжте голову рибку, зробіть очей.
А з останків пласта тіста виріжте чаркою гуртки - луску рибку.
Викладіть луску на рибку. Кожну деталь промазуйте яйцем, щоб вони склеїлися між собою.
Рибку рясно змастіть яйцем. Надішліть в розігріту духовку до 180 градусів.
Випікайте протягом 30 хвилин.
Пиріг "золота рибка" готовий.
Подавайте до столу гарячим. Смачного!