Рецепт Пиріг «золота рибка» фото

Пиріг «золота рибка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Крупи, Листкове тісто, Мал, Рибні консерви
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Пироги

Цей красивий і смачний пиріг "золота рибка", готується неймовірно легко і швидко. Для цього зовсім не потрібні будь-які кулінарні навички.

Сьогодні я розповім вам, як приготувати пиріг "золота рибка" . Це чудовий пиріг, який неймовірно смачний прямо з печі, саме в гарячому вигляді. Хрустке тісто, соковита ароматна начинка.

  • Тісто листкове - 900 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки(2 відварених і 1 для змазування)
  • Рибна консерва - 1 штука (скумбрія)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Мал - 100 грам
пиріг
Підготуйте всі інгредієнти.
пиріг
Лук наріжте кубиками.
пиріг
Два яйця відваріть, наріжте кубиками. Мал відварити до готовності.
пиріг
Нарізану цибулю обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
пиріг
У мисці з'єднайте відварений рис, нарізані яйця, обсмажену цибулю.
пиріг
Додайте розім'яту рибну консерву.
пиріг
Добре перемішайте.
пиріг
Тісто розділи 2 частини. Трохи розкачайте. Виріжете форму рибки.
пиріг
Одне яйце збийте. Виріжте бортики для нашої рибки. Промазуйте збитим яйцем і викладайте шматочки тіста. Таким чином тісто склеїться. Так як начинки виходить багато, бортики необхідно доростити два яруси.
пиріг
Викладіть нашу заготовку-рибку на застелённий пергаментом деко. Викладіть начинку.
пиріг
Розподіліть начинку по всій рибку.
пиріг
Виріжте голову рибку, зробіть очей.
пиріг
А з останків пласта тіста виріжте чаркою гуртки - луску рибку.
пиріг
Викладіть луску на рибку. Кожну деталь промазуйте яйцем, щоб вони склеїлися між собою.
пиріг
Рибку рясно змастіть яйцем. Надішліть в розігріту духовку до 180 градусів.
пиріг
Випікайте протягом 30 хвилин.
пиріг
Пиріг "золота рибка" готовий.
пиріг
Подавайте до столу гарячим. Смачного!

Схожі рецепти