Рибка в «шубці»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть рибу і шукаєте новий рецепт її приготування? Приготуйте рибку в "шубці" . Ця назва дуже смачного і незвичайного страви. Подавати блюдо можна і без гарніру, адже виходить воно дуже ситним.
Хочете розповім, як приготувати рибку в "шубці"? У цієї страви дуже цікаву назву, та й саме воно оригінальне і дуже смачне. Рибка в хрусткою "шубці" сподобається навіть дітям і може стати одним з ваших улюблених страв. Вона виходить дуже соковитою і ситної, її можна подавати з гарніром (для особливо голодних) або просто з салатом зі свіжих овочів. А готувати рибку в "шубці" зовсім нескладно.
- Скумбрія - 2 штуки (або будь-яка біла риба)
- Яйце - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Борошно - 4 Ст. Ложки(2 ст.Л в тісто)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Чебрець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Базилік - 1-2 Щепоток (за смаком)
Рибу можна брати в будь-якому вигляді: файл або сталь. У мене ціла, тому я видалив хребет, зняв шкуру і видалив дрібні кісточки.
Картоплю потрібно почистити і натерти на крупній тертці. Потім добре відіжміть, додати до неї яйця і 2 ст. L. Борошна.
І тепер все дуже добре перемішуємо.
Філе риби добре обвалюють в борошні. Посипаємо сіллю, перцем і сушеними травами.
Тепер картопляну масу потрібно притиснути з двох сторін риби і обсмажити на дуже гарячій сковороді з рослинним маслом по 1 хвилині з обох сторін.
Перекладаємо трохи підсмажену рибу на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
А потім перекладаємо її на деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Повинна з'явитися красива золота скоринка.