Риба «угода» в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Біла риба - це універсальне і смачна страва для будь-якого столу. Її можна запекти цілком або шматочками, з овочами або під соусом. Розповідаю про рецепт, як приготувати рибу"Берш" в духовці.
Опис приготування:
Берш - це різновид судака. У неї біле м'ясо і ніжний смак. Рибу запікаю шматочками, під ковдрою з обсмаженої моркви і цибулі, попередньо обсмажую шматочки риби до золотистої скоринки. Подавайте рибу через деякий час, щоб вона трохи охолола. Можна зробити гарнір з картоплі і свіжих овочів.
- Угода - 1 кілограм (філе)
- Червона цибуля - 1 штука
- Морквина - 1-2 штук
- Лимонний сік - 1-2 чайних ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 2 чайних ложки
- Сир - 50 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
1. Візьміть готове філе або попередньо розберіть рибу, видаливши кістки. Вимийте рибу і обсушити її серветками.
2. Розріжте рибу шматочками середнього розміру. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть рибу, сіль і poperčite.
3. Обсмажуйте рибу до золотистої скоринки з усіх боків.
4. Викладіть шматочки риби в форму для запікання.
5. Тим часом очистіть цибулину і наріжте її півкільцями. Морквину натріть на крупній тертці.
6. У сковороду, в якій обсмажували рибу, влийте трохи масла і викладіть овочі, обсмажуйте їх до м'якості, сіль і poperčite, додайте цукор.
7. Posıpte чебрець у валюті, полийте лимонним соком, потім розподіліть овочі. Надішліть рибу на півгодини в розігрітий до 180 градусів духовку.
8. За пару хвилин до готовності дістаньте рибу і посипте тертим сиром.
9. Дістаньте блюдо і відсудите його протягом 10 хвилин.
10. Подавайте рибу з гарніром з овочів і томатним соусом.