Рецепт печені з свинини з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - відмінна ідея для смачного обіду. Картопля і м'ясо будемо готувати разом. Цілком звичайні продукти, трохи спецій, небагато часу - і у вас буде смачне, ситне і ароматне блюдо.
Печеня з картоплею - відмінне блюдо для обіду або ситної вечері. Готується воно легко і досить просто, а виходить смачним і ароматним. Звичайна картопля, приготований разом з м'ясом, набуває особливого смаку й аромату. Я сподіваюся, що рецепт печені з свинини з картоплею вам сподобається і ви будете готувати цю страву не один раз.
- Свинина, м'якоть - 600-700 грам
- Картопля - 700-800 грам
- Морква - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сухі ароматні трави - 1 Чайна ложка (по щіпці - орегано, базилік, прованські трави)
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
М'ясо ретельно промиємо, обсушити і наріжемо невеликими шматочками. Обсмажити на сковороді або в товстостінній каструлі до легкої рум'яної скоринки.
Очистимо морква, наріжемо на шматочки і обсмажити окремо від м'яса до зміни кольору.
Додамо моркву до обсмаженого м'яса.
Мука харчування, перемішуємо і обсмажуємо хвилину-півтори, при цьому весь час помішуючи.
Додамо до м'яса стакан води і ретельно перемішати, щоб мука добре розійшлася в майбутньому соусі. Додамо ще склянку води, половину солі і всі спеції. Готуємо хвилин 15.
Коли м'ясо буде практично готове, додамо до нього очищену картоплю. Якщо у вас великий картопля, наріжте його 4-6 частин. Додамо сіль, що залишилася.
І готуємо наше спекотне до м'якості картоплі. Якщо вам не потрібно багато соусу в страві, можна відкрити кришку - і нехай зайва рідина випарується.
І ось печеня готова, посипаємо свіжою яскравою зеленню і подаємо до столу.