Рецепт Рецепт котлет з щуки фото

Рецепт котлет з щуки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Яйця, Цибуля, Щука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви, Котлети

Більшість вважає, що котлети з щуки найсмачніші, найніжніші і найпікантніші. Давайте дізнаємося, так це і приготуємо незвичайні щучьі котлети. А сподобаються, запишемо рецепт в свою кулінарну книгу

Смачні котлети можна приготувати практично з будь-якої риби, але самі незвичайні і дуже ніжні виходять котлети з щуки. Процес приготування таких котлет НЕ трудомісткий. Найважче - це почистити рибу і видалити великі кісточки. Все інше робиться легко і швидко. Сьогодні я розповім вам цікавий рецепт котлет з щуки. Щучі котлетки виходять незвичайно соковитими і безумовно дуже смачними.

  • Щука - 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Кріп - 1 Чайна ложка (сухий або дрібно нарізаний свіжий)
  • Лимонний перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
рецепт котлет з щуки - фото крок 1
Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування котлети з щуки.
рецепт котлет з щуки - фото крок 2
Добре промиваємо щуку, розрізаємо по хребту, знімаємо шкіру і видаляємо кісточки.
рецепт котлет з щуки - фото крок 3
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору. Потім додаємо борошно і перемішуючи смажимо кілька хвилин.
рецепт котлет з щуки - фото крок 4
Філе щуки перемелює в блендері або за допомогою м'ясорубки.
рецепт котлет з щуки - фото крок 5
Потім в невеликий посуд викладаємо м'ясо щуки, підсмажену цибулю з борошном, яйце, сметану, сіль, перець і кріп. Добре вимішуємо рибний фарш.
рецепт котлет з щуки - фото крок 6
Далі столовою ложкою беремо фарш, трохи рівняємо його і кидаємо на 30 секунд в киплячу воду.
рецепт котлет з щуки - фото крок 7
Далі підлозі готові котлети обсмажити на олії з двох боків до золотистої скоринки і подаємо гарячими з улюбленим гарніром.

Схожі рецепти