Рецепт котлет з щуки
(покроковий рецепт з фото)
Більшість вважає, що котлети з щуки найсмачніші, найніжніші і найпікантніші. Давайте дізнаємося, так це і приготуємо незвичайні щучьі котлети. А сподобаються, запишемо рецепт в свою кулінарну книгу
Смачні котлети можна приготувати практично з будь-якої риби, але самі незвичайні і дуже ніжні виходять котлети з щуки. Процес приготування таких котлет НЕ трудомісткий. Найважче - це почистити рибу і видалити великі кісточки. Все інше робиться легко і швидко. Сьогодні я розповім вам цікавий рецепт котлет з щуки. Щучі котлетки виходять незвичайно соковитими і безумовно дуже смачними.
- Щука - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Кріп - 1 Чайна ложка (сухий або дрібно нарізаний свіжий)
- Лимонний перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування котлети з щуки.
Добре промиваємо щуку, розрізаємо по хребту, знімаємо шкіру і видаляємо кісточки.
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору. Потім додаємо борошно і перемішуючи смажимо кілька хвилин.
Філе щуки перемелює в блендері або за допомогою м'ясорубки.
Потім в невеликий посуд викладаємо м'ясо щуки, підсмажену цибулю з борошном, яйце, сметану, сіль, перець і кріп. Добре вимішуємо рибний фарш.
Далі столовою ложкою беремо фарш, трохи рівняємо його і кидаємо на 30 секунд в киплячу воду.
Далі підлозі готові котлети обсмажити на олії з двох боків до золотистої скоринки і подаємо гарячими з улюбленим гарніром.