Рататуй в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Вперше я почула про Рататуї в однойменному мультфільмі. Мені захотілося дізнатися, що ж це таке. А виявилося, що це просто рагу з певних овочів, які ріжуться гуртками.
І коли я дізналася, як приготувати рататуй в духовці, то зрозуміла, що це дуже легко. Аналоги цього французького блюда є в багатьох кухнях світу. Це і зрозуміло, адже воно з найдоступніших інгредієнтів і без особливих кулінарних складнощів. І робиться досить швидко. Відмінна ідея на кожен день.
- Болгарський перець - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Баклажан - 2 штуки
- Кабачок - 1 штука
- Помідор - 5 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Трави сушені - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Петрушка свіжа - 0, 5 пучка
Лук і чистий Chesnok, подрібніть. Розігрійте масло на сковороді і відразу покладіть смажити в ньому цибулю. Як він стане м'яким, додайте часник і бланшуйте ще пару хвилин.
2 помідора помийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте дрібно м'якоть. Додайте її в сковороду разом з травами, лавровим листом. Гасіть все на повільному вогні 10 хвилин під кришкою, пару раз перешкодивши.
Перці помийте, видаліть насіння і плодоніжки, потім наріжте дрібними кубиками. Додайте їх на вогонь і тушкуйте ще 10 хвилин.
Петрушку промийте, подрібніть. Всипте його в сковороду з сіллю і перцем. Перемішайте і зніміть з вогню.
Баклажани, залишилися помідори і кабачок помийте і наріжте кружальцями.
У жароміцних форму укладіть половину інгредієнтів зі сковороди. Потім по черзі одну частину нарізаних овочів. Другу половину тушкованих овочів і залишилися гуртки.
Запікайте рататуй в духовці при 130 градусах протягом двох годин. Подавайте блюдо, окропивши оцтом і оливковою олією. Смачного!