Рецепт Рататуй в духовці фото

Рататуй в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Баклажан , Помідор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Рататуй
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 40 хв.

Вперше я почула про Рататуї в однойменному мультфільмі. Мені захотілося дізнатися, що ж це таке. А виявилося, що це просто рагу з певних овочів, які ріжуться гуртками.

Опис приготування:

І коли я дізналася, як приготувати рататуй в духовці, то зрозуміла, що це дуже легко. Аналоги цього французького блюда є в багатьох кухнях світу. Це і зрозуміло, адже воно з найдоступніших інгредієнтів і без особливих кулінарних складнощів. І робиться досить швидко. Відмінна ідея на кожен день.

  • Болгарський перець - 3 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Баклажан - 2 штуки
  • Кабачок - 1 штука
  • Помідор - 5 штук
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Оливкова олія - 100 мілілітрів
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Трави сушені - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Петрушка свіжа - 0, 5 пучка
рататуй в духовці - фото крок 1
Лук і чистий Chesnok, подрібніть. Розігрійте масло на сковороді і відразу покладіть смажити в ньому цибулю. Як він стане м'яким, додайте часник і бланшуйте ще пару хвилин.
рататуй в духовці - фото крок 2
2 помідора помийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте дрібно м'якоть. Додайте її в сковороду разом з травами, лавровим листом. Гасіть все на повільному вогні 10 хвилин під кришкою, пару раз перешкодивши.
рататуй в духовці - фото крок 3
Перці помийте, видаліть насіння і плодоніжки, потім наріжте дрібними кубиками. Додайте їх на вогонь і тушкуйте ще 10 хвилин.
рататуй в духовці - фото крок 4
Петрушку промийте, подрібніть. Всипте його в сковороду з сіллю і перцем. Перемішайте і зніміть з вогню.
рататуй в духовці - фото крок 5
Баклажани, залишилися помідори і кабачок помийте і наріжте кружальцями.
рататуй в духовці - фото крок 6
У жароміцних форму укладіть половину інгредієнтів зі сковороди. Потім по черзі одну частину нарізаних овочів. Другу половину тушкованих овочів і залишилися гуртки.
рататуй в духовці - фото крок 7
Запікайте рататуй в духовці при 130 градусах протягом двох годин. Подавайте блюдо, окропивши оцтом і оливковою олією. Смачного!

Схожі рецепти