Рататуй Нішуаз
(покроковий рецепт з фото)
Рататуй нісуаз готується з улюблених овочів, виходить смачним і соковитим. Відрізняється рататуй нісуаз від звичайного тим, що овочі гасяться, а не запікаються.
Рататуй Нішуаз - прекрасний обід або вечерю. Ситний і соковитий. До Рататую зробіть тости, дуже добре поєднуються. Також можете зварити трохи картоплі, теж смачно. Насолоджуйтеся приємним і ніжним смаком тушкованих овочів! Уявляю покроковий рецепт рататуя нісуаз.
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Болгарський перець - 4 штуки (візьміть різних кольорів.)
- Помідори - 5 штук
- Часник - 2 штуки (головки.)
- Баклажани - 2 штуки
- Селера - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гілочки чебрецю - 1-2 штук
- Гілочки петрушки - 3-4 штук
- Скоринка апельсина - 1 штука
- Кабачок - 2 штуки
- Свіжий базилік - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Дрібно порубати цибулю, обсмажте його в каструлі, в якій будете готувати рататуй нісуаз.
Очистіть болгарський перець від насіння, поріжте маленькими шматочками. Додайте до цибулі.
Потім в каструлю викладаємо помідори.
Chesnok чистий, НЕ дроселі, так цілі зубчики і киньте в каструлю в овочам.
Наріжте баклажани такими ж дрібними шматочками, як помідори і цибулю, і викладіть в каструлю.
Додати сіль, поперчіть, перемішайте. Залиште овочі гаситися на середньому вогні.
Відріжте селери, сантиметрів 7-10, розділіть уздовж на дві Полонне. На одну половину складіть лаврове листя, базилік, гілочки чебрецю і петрушки, шматочок апельсинової скоринки. Накрийте другою половинкою і зав'яжіть підручним чистим засобом.
Покладіть селера із зеленню в рататуй і тушкуйте все разом хвилин 5.
Тепер кабачок. Наріжте дрібно, викладіть в каструлю.
Коли овочі все стали м'якими, викладіть їх в друшляк, який заздалегідь поставте на чисту чашку. Нехай сік стікає.
Стёкшій сік поставте на вогонь, варите, постійно помішуючи, зайва рідина випарується і сік загусне.
Викладіть рататуй нісуаз в чашку або салатницю, полийте оливковою олією і готовим соком. Не забудьте дістати селера перед подачею блюда. Смачного!