Рагу з яловичини з селерою
(покроковий рецепт з фото)
Рагу - універсальне і багатогранне блюдо. Його можна зробити з великої кількості продуктів. Підійде будь-яке м'ясо, птах і овочі. Приправи та трави - по бажанню, і знову ми отримаємо новий варіант.
Сьогодні ви познайомитеся з тим, як приготувати рагу з яловичини з селерою. Окремо ми згасимо м'ясо з овочами, а з іншого боку зробимо пюре з селери. Виходить, начебто, знайоме блюдо, але смак зовсім інший. Також буде цікаво поєднання італійських трав і вина, які подарують яскраві фарби.
- Корінь селери - 600 грам
- Govяzhьe філе - 1 кілограм
- Білі гриби сушені - 60 грам
- Помідори консервовані подрібнені - 660 грам
- Червоне вино - 500 мілілітрів
- Яловичий бульйон - 200 мілілітрів
- Овочевий бульйон - 350 мілілітрів
- Вершки жирні - 200 мілілітрів
- Морква - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 4 штуки
- Стебло селери - 4 штуки
- Розмарин, гілочка - 3 штуки
- Чебрець свіжий, гілочка - 3 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Обкладинка, паличка - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Топлене масло - 6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
1. Підготуйте овочі. Наріжте кубиками морква, селера і цибулю. Подрібніть розмарин, чебрець і часник. М'ясо нарубати середніми шматочками. Потім в сотейнику розігрійте масло. Обсмажте в ньому протягом 5 хвилин селера, цибуля, морква, корицю, трави, часник і лавровий лист.
2. Далі додайте до інгредієнтів м'ясо і гриби. Наполягати вино, яловичий бульйон і помідори. Приберіть блюдо в духовку на 2, 5 годин 180 градусах.
3. В цей час займіться пюре. Селера наріжте кубиками. Відправте їх з маслом в сотейник. Влийте овочевий бульйон. Варіть селера після закипання протягом 15 хвилин.
4. Потім до селері додайте сіль, перець, мускатний горіх і вершки. Подрібніть все за допомогою блендера в пюре.
5. З готового м'ясного рагу приберіть лавровий лист і корицю, а додайте сіль і перець. Подавайте блюдо з пюре з селери і зеленню. Смачного!