Рагу з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас на дачі добре вродили кабачки, саме час зробити цю заготовку. Взимку ви пошкодуєте, що зробили її мало.
Прийшов час заготовок, вродили кабачки. Значить, пора готувати рагу з кабачків на зиму. Заготовлене на зиму рагу з кабачків і саме по собі чудова їжа, а ще його можна використовувати при приготуванні рагу з іншими овочами або м'ясом. Рагу виходить досить гострим, тому ви можете зменшувати кількість гострого перцю в рецепті. Рагу виходить дуже смачним, незважаючи на те, що інгредієнтів замало. Дуже рекомендую спробувати, ви не розчаруєтеся.
- Кабачки - 3 кілограма
- Болгарський перець - 5-7 штук
- Гострий перець - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 10-15 зубчиків
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Оцтова есенція - 1 Ст. Ложка
- Вода - 0, 5 склянки
- Томатна паста - 200 грам
Якщо у вас молоді кабачки, і насіння у них ще не сформувалися, то їх просто миємо й нарізаємо кубиками. У зрілих кабачків видаляємо насіння і знімаємо шкірку.
Болгарські перці моєму, видаляємо серцевину з насінням. Нарізаємо кубиками і відправляємо в каструлю до кабачків.
У гострого перцю теж видаляємо насіння. М'якоть нарізаємо дрібно-дрібно.
Викладаємо перець до інших овочів і додаємо томатну пасту.
Часник чистимо і пропускаємо через Часничниці, цибуля чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Додаємо в каструлю до кабачків.
Наливаємо в каструлю олію, додаємо сіль, цукор і воду. Перемішуємо, ставимо на плиту і тушкуємо на середньому вогні 25-30 хвилин. Для 5 хвилин до закінчення часу готування додамо оцтову есенцію.
Готове рагу гарячим розкладаємо по заздалегідь простерилизованнимбанкам. Закочує і встановлюємо шийкою вниз. Укутуємо і залишаємо остигати.