Рецепт Рагу з кабачків на зиму фото

Рагу з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Заготовки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо у вас на дачі добре вродили кабачки, саме час зробити цю заготовку. Взимку ви пошкодуєте, що зробили її мало.

Опис приготування:

Прийшов час заготовок, вродили кабачки. Значить, пора готувати рагу з кабачків на зиму. Заготовлене на зиму рагу з кабачків і саме по собі чудова їжа, а ще його можна використовувати при приготуванні рагу з іншими овочами або м'ясом. Рагу виходить досить гострим, тому ви можете зменшувати кількість гострого перцю в рецепті. Рагу виходить дуже смачним, незважаючи на те, що інгредієнтів замало. Дуже рекомендую спробувати, ви не розчаруєтеся.

  • Кабачки - 3 кілограма
  • Болгарський перець - 5-7 штук
  • Гострий перець - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Часник - 10-15 зубчиків
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Оцтова есенція - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Томатна паста - 200 грам
рагу з кабачків на зиму - фото крок 1
Якщо у вас молоді кабачки, і насіння у них ще не сформувалися, то їх просто миємо й нарізаємо кубиками. У зрілих кабачків видаляємо насіння і знімаємо шкірку.
рагу з кабачків на зиму - фото крок 2
Болгарські перці моєму, видаляємо серцевину з насінням. Нарізаємо кубиками і відправляємо в каструлю до кабачків.
рагу з кабачків на зиму - фото крок 3
У гострого перцю теж видаляємо насіння. М'якоть нарізаємо дрібно-дрібно.
рагу з кабачків на зиму - фото крок 4
Викладаємо перець до інших овочів і додаємо томатну пасту.
рагу з кабачків на зиму - фото крок 5
Часник чистимо і пропускаємо через Часничниці, цибуля чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Додаємо в каструлю до кабачків.
рагу з кабачків на зиму - фото крок 6
Наливаємо в каструлю олію, додаємо сіль, цукор і воду. Перемішуємо, ставимо на плиту і тушкуємо на середньому вогні 25-30 хвилин. Для 5 хвилин до закінчення часу готування додамо оцтову есенцію.
рагу з кабачків на зиму - фото крок 7
Готове рагу гарячим розкладаємо по заздалегідь простерилизованнимбанкам. Закочує і встановлюємо шийкою вниз. Укутуємо і залишаємо остигати.

Схожі рецепти