Овочеве рагу з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо дотримуєтеся оздоровчої дієти, рекомендую рецепт, як приготувати овочеве рагу з кабачків. Завдяки тому, що готую в мультиварці, всі овочі зберігають корисні вітаміни і соковитість.
Якщо раптом мультиварки немає, то можна зробити рагу і на сковороді або в чавунному казані (такий є практично у всіх). "зіркою" блюда є кабачок, а вже до нього можна додавати будь-які за смаком овочі, наприклад: картопля, болгарський перець, цибулю і моркву. Блюдо виходить соковитим і дієтичним.
- Морквина - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Помідори - 1-2 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- Кабачки - 4 штуки
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Чищу і мою морква, подрібнюю її на дрібній тертці. Очищаю цибулину, нарізаю її дрібним кубиком. У чашу мультиварки наливаю соняшникову олію, розігріваю і відправляю туди спершу цибулину, а потім і морква, обсмажую до готовності.
2. Чищу болгарський перець від насіння, мою його і нарізаю кубиком, мою помідор і також нарізаю його кубиком.
3. Кабачки гарненько мою, а потім нарізаю все кубиком, відправляю їх в чашу до цибулі і моркви, за смаком додаю сіль і спеції, перемішую.
4. Додаю в чашу подрібнені помідор і перець, вливаю половину склянки води і виставляю програму «Гасіння», час - 50 хвилин, готую під закритою кришкою.
5. Після закінчення приготування відкриваю кришку і розкладаю рагу порційно по тарілках, подаю горячим. Смачного!