Рецепт Рагу з баранини з картоплею фото

Рагу з баранини з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Баранина
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Мало просто згасити баранину з картоплею, тому для того щоб наше рагу вийшло дійсно смачним, ми додамо в нього цибулька з морквою і селерою, чорнослив і заллємо все ароматним пивом.

Опис приготування:

Для вечері немає більш підходящого страви, ніж рагу, адже в ньому ми гасимо мяско відразу з овочами, виходить не тільки смачно, але і вельми ситно. Є багато варіантів його приготування, і я розповім вам про свого улюбленого простому рецепті рагу з баранини з картоплею. У ньому є щось від ірландської кухні, щось від української і білоруської, а щось я додала від себе, загалом, всього потроху. У підсумку виходить відмінний мікс з ароматною соковитою баранини, картоплі і овочів - виглядає таке блюдо просто приголомшливо, а пахне і того краще. Так що вирушайте в магазин за м'ясом і овочами і приступайте до приготування рагу з баранини з картоплею в домашніх умовах, адже побалувати себе і своїх домашніх смачною вечерею завжди приємно.

  • Баранина - 500-600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 500-600 грам
  • Каротофель - 600 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Корінь селери - 1/4 штуки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Чорнослив - 150 грам
  • Пиво темне - 500 мілілітрів
  • Гілочка Темьяна - 2 штуки
  • Розмарин - 2-3 штук
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, лавровий лист, ягоди ялівцю)
  • Сіль - За смаком
  • Вустерський соус - - За смаком
рагу з баранини з картоплею - фото крок 1
Для початку промиваємо баранину і висушуємо її на паперовому рушнику, нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки, солимо і перчимо його, скроплюємо Вустерського соусом. Викладаємо на сковороду в розігріте масло і обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки, після чого перекладаємо в жароміцний посуд, наприклад, в горщик.
рагу з баранини з картоплею - фото крок 2
На сковороду, в якій обсмажувалося м'ясо, викладаємо нарізаний пір'ям ріпчасту цибулю і смажимо його до прозорості.
рагу з баранини з картоплею - фото крок 3
Додаємо нарізану кружечками моркву, часник пластинками, селера, нарізаний кубиками, чебрець і розмарин, солимо і перчимо овочі, тушкуємо їх ще пару хвилин.
рагу з баранини з картоплею - фото крок 4
Викладаємо овочі в горщик на м'ясо, додаємо ягоди ялівцю і чорнослив, перемішуємо верхній шар.
рагу з баранини з картоплею - фото крок 5
Залишається тільки додати нарізаний на великі шматочки картоплю, знову все перемішати і залити овочі з м'ясом пивом (або бульйоном), накрити горщик кришкою і поставити в розігріту духовку. Готуємо рагу протягом 2-2, 5 годин при 160-180 градусах.
рагу з баранини з картоплею - фото крок 6
Коли рагу буде готове, його можна розкласти по дрібнішим порційних горщиках або по тарілочках. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти