Пшеничні тортильи
(покроковий рецепт з фото)
Пшеничні тортильи для мексиканців - теж саме, що хліб для російських або лаваш для кавказців. Тортилії мають величезну кількість способів застосування, тому варто навчитися їх готувати самому.
Для довідки, мексиканські пшеничні тортильи - це такі круглі або овальні коржики, що є основою мексиканської національної кухні. Тортилії як тільки не використовуються - їх і подають замість хліба чи не до всіх місцевих блюд, в них загортають найрізноманітніші начинки, їх запікають і смажать. Рецептів страв з використання цих мексиканських коржів можна знайти безліч, проте в магазині тортильи продаються як екзотика і коштують досить дорого. Набагато дешевше приготувати їх в домашніх умовах всього з трьох інгредієнтів. Розповідаю, як
- Борошно пшеничне - 320 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Олія, борошно і сіль складаємо у чашу блендера.
Подрібнюємо до консистенції дрібної крихти.
Додаємо в борошно гарячу воду (близько 220 мл) і замішуємо тісто. Місити доведеться досить довго, хвилин 7-9, доти, поки тісто не перестане липнути до рук.
Поділяємо тісто на невеликі кульки - з вказаної кількості інгредієнтів вийде 8 кульок. Накриваємо ці кульки рушником і даємо постояти хвилин 10.
Потім кожен кульку треба дуже тонко розкачати - чи не до прозорості. При цьому постарайтеся, щоб коржик вийшла круглої.
Кожен коржик по черзі кладемо на розігріту суху сковороду і обсмажуємо. Як тільки корж почне міхур - перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Ще трохи обсмажуємо корж з іншого боку - і все, тортилья готова Аналогічно обсмажуємо все коржі і складаємо їх в стопку, як млинці. Тортилії готові до використання за призначенням