Пшеничні галушки
(покроковий рецепт з фото)
Пшенична крупа - корисний продукт на кухні. Але використовую я його рідко через брак смачних рецептів. Мабуть, крім каші на молоці нічого і не знаю. Тому знайшла нове блюдо. Вивчимо його разом!
Рецепт цей родом з Італії. Там він називається "гноччі" . А ви прочитайте про те, як приготувати пшеничні галушки, адже саме так перекладається слово з італійського. Просте і корисне блюдо підійде для дитячого харчування від 6 місяців. Якщо готуєте для себе, то додайте сіль і перець, а для малюків до 3-х років - немає.
- Пшенична крупа - 125 грам
- Рисове борошно + трохи пшеничного - 100 грам
- Пармезан - За смаком
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
1. Крупу ретельно промийте. У каструлі доведіть до кипіння воду (3 склянки).
2. Коли вода закипить, всипте крупу. Варіть кашу 30 хвилин до готовності.
3. Після того, як готова крупа трохи охолоне, додайте в неї борошно і сіль за бажанням. Замішайте тісто.
4. Далі з тіста скачайте ковбаски. Наріжте їх невеликими шматочками.
5. Потім закип'ятіть багато води в каструлі. Відваріть галушки в окропі протягом 3, 5 хвилин.
6. Подавайте галушки з маслом і тертим сиром. Смачного!