Пшеничні здобні квадратики
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам хочеться приготувати смачну альтернативу традиційному хлібу, пропоную вам дізнатися, як приготувати пшеничні здобні квадратики, повітряний хліб на заквасці з маслом і кунжутом.
Для того, щоб урізноманітнити перша страва або полуденок, досить приготувати новий хліб. У цьому рецепті замість хліба традиційної форми необхідно приготувати квадратики зі здобного пшеничного тіста. Виходить така випічка дуже корисною, так як для її приготування необхідно використовувати пшеничну або житню закваску. Найзручніше випікати такий хліб на деку, розрізавши тісто на невеликі порційні квадрати. Прикрасити випічку можна кунжутом, кмином або насінням соняшнику.
- Пшеничне борошно в / с - 560 грам(100 г в закваску, 460 г в тісто)
- Вода кімнатної температури - 500 грам(100 г в закваску, 400 г в тісто)
- Пшенична цільнозерновий мука - 140 грам
- Дріжджі - 200 грам
- Вершкове розтоплене масло - 40 грам
- Сіль - 12 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Стартер (пшеничний або житній) - 1 Ст. Ложка
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. У миску тістоміса викладіть закваску, розбавте її водою і додайте яйця. Додайте сіль, цукор і всю просіяне борошно. Вимісити в тістомісильн три хвилини на 1 швидкості. Збільште швидкість тістоміса і додайте розтоплене вершкове масло.
3. Продовжуйте вимішувати ще три хвилини. Викладіть тісто в змащену олією миску і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
4. П'ять разів через кожні 30 хвилин розтягніть тісто вологими руками: візьміть тісто за один край і складіть до протилежного краю. Повторіть по всьому колу тесту, накрийте його плівкою і залиште на 30 хвилин.
5. Переверніть тісто і акуратно викладіть на деко, покритий пергаментом. Розтягніть тісто по всьому листу змазаними маслом руками. Наріжте тісто на квадратики і зробіть кілька невеликих надрізів на кожному.
6. Посипте тісто кунжутом. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин. Повністю остудіть хліб на деку. Смачного!