Абрикосові квадратики
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати абрикосові квадратики - неймовірно смачну, ніжну і просту в приготуванні випічку. Абрикоси найкраще брати вже стиглі, насиченого жовтого кольору.
Рецепт насправді нескладний, все легко і просто. Для приготування рекомендую взяти квадратну або прямокутну форму. Для пирога можна використовувати і круглу, але тоді це вже будуть не квадратики, хоч і смак від цього і не постраждає. Ніжний і соковитий пиріг з абрикосами, з приємно хрустким штрейзелем зверху: така випічка в будь-якому випадку не залишить вас байдужими.
- Борошно - 150 грам(2 ст. L. Для штрейзеля)
- Вершкове масло - 100 грам(+ 50 г. Для штрейзеля)
- Цукор - 100 грам(+ 1, 5 ст.Л. Для штрейзеля)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка( + щіпка для штрейзеля)
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Волоський горіх - 20 грам
- Ванілін - 1 грам
- Абрикоси - 350 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло для тесту заздалегідь дістаньте і розм'якшіть при кімнатній температурі.
Насамперед приготуйте штрейзель. Натріть на крупній тертці холодне вершкове масло, додайте подрібнені горіхи, борошно, цукор і розпушувач. Перемішайте і приберіть поки в холодильник.
Для тесту збийте м'яке вершкове масло з цукром і ваніліном.
Додайте яйця, по одному, збиваючи після кожного.
Насипте борошно, додайте сметану і розпушувач.
Ретельно збийте все ще раз.
Перекладіть тісто в змащену маслом форму. Дно і боки можна присипати манкою.
Абрикоси розріжте навпіл, видаліть кісточку і розкладіть зверху.
Посипте все охолодженим штрейзелем.
Випікайте пиріг при 180 * з близько 40 хвилин.
Дайте пирогу трохи охолонути, після чого наріжте на квадрати. Смачні та ароматні абрикосові квадратики готові. Смачного!