Абрикосові батончики «мюслі»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, поживний і корисний перекус. Ідеально підійде для дітей, можна взяти з собою в школу або подати під час домашнього чаювання. Набагато смачніше покупних солодощів, спробуйте!
Немає чіткого переліку інгредієнтів, так як в батончики можна додавати різні сухофрукти без кісточок, горіхи і насіннячка. Експериментуючи з інгредієнтами, кожен раз буде новий смак батончиків. Обов'язково вибираємо вівсяні пластівці швидкого приготування, вони, які не потрібно варити, а досить залити гарячим молоком.
- Вівсяні пластівці - 1 Склянка (швидкого приготування)
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Чорнослив - 150 грам
- Горіхи волоські - 150 грам
- Лимон - 1/2 штуки
Підготуємо інгредієнти.
Курагу заливаємо окропом на 5-7 хвилин.
Волоські горіхи і курагу пропускаємо через м'ясорубку.
Далі, пропускаємо через м'ясорубку вівсяні пластівці і цедру лимона.
Додаємо мед і трохи лимонного соку.
Все перемішуємо. Маса виходить досить густий.
Масу викладаємо на дошку покриту пергаментом.
Накриваємо пергаментом і прокатує качалкою, легенько притискаючи, щоб пласт вийшов рівним. Відправляємо дошку з заготівлею в холодильник на 1-2 годину.
Дістаємо заготовку з холодильника і нарізаємо довільно.
Абрикосові батончики "мюслі" готові. Смачного!