Мюслі домашні
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я хочу розповісти, як приготувати домашні мюслі. Це дуже смачний, а головне - корисний для здоров'я продукт, що складається на 100% з натуральних інгредієнтів!
Мюслі готуються дуже просто і швидко!
1. У великій мисці змішайте вівсяні пластівці, горішки (насіння), сіль, корицю, рослинне масло і мед. Все добре перемішайте.
2. Застеліть деко пергаментним папером, висипте на неї отриману суміш.
3. Випікайте мюслі при температурі в 180 градусів до золотистого кольору. Загальний час випікання - 40 хвилин. При цьому після перших 15 хвилин додайте в суміш кокосову стружку і перемішайте. Потім з інтервалом в 5-10 хвилин перемішуйте мюслі щоб уникнути пригорання, а в самому кінці, для 5-10 хвилин до готовності, додайте сухофрукти і ще раз добре перемішайте.
4. Через 40 хвилин вийміть мюслі з духовки, перемішайте і почекайте, поки вони охолонуть. Після цього їх можна висипати в будь-яку суху і чисту ємність для зберігання.
Домашні мюслі, приготовані за цим рецептом, відмінно підходять для сніданку, їх можна їсти як заправленими молоком або йогуртом, так і в неразмоченном стані у вигляді перекусу.
За цим же рецептом можна приготувати дуже смачні і корисні печеньки для перекусу: досить просто не перемішувати масу, а навпаки - утрамбувати її ще до того, як поставити в духовку.
- Геркулес - 6 склянок (звичайний, НЕ швидкого приготування)
- Сирі горіхи - 2 склянки (можна комбінувати з насінням)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Мед - 0, 5 склянки (можна замінити кленовим сиропом)
- Сухофрукти - 1 Склянка (на ваш смак: порізана курага, чорнослив, родзинки і т.Д.)
- Кокосова стружка - 0, 5 склянки
1. У великій мисці змішайте вівсяні пластівці, горішки (насіння), сіль, корицю, рослинне масло і мед. Все добре перемішайте.
2. Застеліть деко пергаментним папером, висипте на неї отриману суміш.
3. Випікайте мюслі при температурі в 180 градусів до золотистого кольору. Загальний час випікання - 40 хвилин. При цьому після перших 15 хвилин додайте в суміш кокосову стружку і перемішайте. Потім з інтервалом в 5-10 хвилин перемішуйте мюслі щоб уникнути пригорання, а в самому кінці, для 5-10 хвилин до готовності, додайте сухофрукти і ще раз добре перемішайте.
4. Через 40 хвилин вийміть мюслі з духовки, перемішайте і почекайте, поки вони охолонуть. Після цього їх можна висипати в будь-яку суху і чисту ємність для зберігання.
Домашні мюслі, приготовані за цим рецептом, відмінно підходять для сніданку, їх можна їсти як заправленими молоком або йогуртом, так і в неразмоченном стані у вигляді перекусу.
За цим же рецептом можна приготувати дуже смачні і корисні печеньки для перекусу: досить просто не перемішувати масу, а навпаки - утрамбувати її ще до того, як поставити в духовку.