Пшеничні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Пшеничні булочки - дуже прості здобні булочки, які завжди радують всіх любителів мучного і наводять жах тих, що худнуть, тому що клацати їх можна як насіння - без зупинки і до кінця.
Насправді, пшеничні булочки я використовую замість хліба. Булочки відмінно підходять на сніданок як для солодких, так і для м'ясних бутербродів, в якості прекрасного доповнення до борщу і багатьом іншим супів. Але найулюбленіше - це пшенична булочка з маслом. У мене аж душа завмирає… Вона така повітряна, просто чудово! пробуйте приготувати, тим більше, що готується досить швидко, протягом 90 хвилин
- Дріжджі - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 склянки
- Пшеничне борошно - 4 склянки
- Цільнозернове борошно - 2 склянки
- Оливкова олія - 2/3 склянки
У миску кладемо дріжджі, заливаємо теплою водою, додаємо цукор і залишаємо на 10 хвилин, злегка перемішавши.
У цю ж миску додаємо цельнозерновую борошно, сіль і месім міксером, додаючи поступово олію. Тісто має стати еластичним.
Додаємо пшеничне борошно. Все добре вимішуємо. Ми залишаємо тісто хвилин на 20, щоб воно трохи піднялося.
Із загальної тесту формує 30 однакових грудочок, формуємо їх них гладкі кульки і викладаємо на деко, застелений папером для випікання. Розкладаємо грудочки на відстані в два см один від одного.
Дати булочкам постояти близько 15 хвилин. Потім духовку розігріваємо до 200 градусів. У духовці нам знадобиться задіяти дві полички. На нижню ставимо дві склянки з гарячою водою, на верхню поміщаємо булочки. Воду видаляємо з духовки через 10 хвилин.
Булочки випікаємо близько 15 хвилин до утворення апетитною золотистої скоринки.