Рецепт Пшеничні булочки фото

Пшеничні булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пшеничні булочки - дуже прості здобні булочки, які завжди радують всіх любителів мучного і наводять жах тих, що худнуть, тому що клацати їх можна як насіння - без зупинки і до кінця.

Опис приготування:

Насправді, пшеничні булочки я використовую замість хліба. Булочки відмінно підходять на сніданок як для солодких, так і для м'ясних бутербродів, в якості прекрасного доповнення до борщу і багатьом іншим супів. Але найулюбленіше - це пшенична булочка з маслом. У мене аж душа завмирає… Вона така повітряна, просто чудово! пробуйте приготувати, тим більше, що готується досить швидко, протягом 90 хвилин

  • Дріжджі - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 2 склянки
  • Пшеничне борошно - 4 склянки
  • Цільнозернове борошно - 2 склянки
  • Оливкова олія - 2/3 склянки
пшеничні булочки - фото крок 1
У миску кладемо дріжджі, заливаємо теплою водою, додаємо цукор і залишаємо на 10 хвилин, злегка перемішавши.
пшеничні булочки - фото крок 2
У цю ж миску додаємо цельнозерновую борошно, сіль і месім міксером, додаючи поступово олію. Тісто має стати еластичним.
пшеничні булочки - фото крок 3
Додаємо пшеничне борошно. Все добре вимішуємо. Ми залишаємо тісто хвилин на 20, щоб воно трохи піднялося.
пшеничні булочки - фото крок 4
Із загальної тесту формує 30 однакових грудочок, формуємо їх них гладкі кульки і викладаємо на деко, застелений папером для випікання. Розкладаємо грудочки на відстані в два см один від одного.
пшеничні булочки - фото крок 5
Дати булочкам постояти близько 15 хвилин. Потім духовку розігріваємо до 200 градусів. У духовці нам знадобиться задіяти дві полички. На нижню ставимо дві склянки з гарячою водою, на верхню поміщаємо булочки. Воду видаляємо з духовки через 10 хвилин.
пшеничні булочки - фото крок 6
Булочки випікаємо близько 15 хвилин до утворення апетитною золотистої скоринки.

Схожі рецепти