Рецепт Пряники на кефірі фото

Пряники на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Пряники

Для тих, хто жити не може без домашньої випічки, розповім, як приготувати пряник на кефірі. Вийде швидка і смачна, хоч і несолодка пряник, яку можна навіть їсти замість хліба!

Перед вами простий рецепт пряники на кефірі, а як її приготувати, я вам зараз розповім. Вийде ароматна і смачна випічка, в міру рум'яна і дуже проста в готуванні. Звичайно, любителі дріжджових булочок можуть сказати, що тісто досить грубе тут, але ж зате наскільки швидко готується! Кожному своє, як то кажуть, і я впевнена: "свої" люди у цього рецепта теж знайдуться!

  • Кефір - 500 грам (краще брати рідкий або знежирений)
  • Борошно - 800 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Висівки - 0.5 склянки (якомога більше, якнайменше, з їх допомогою ви контролюєте необхідну густоту тіста)
пряники на кефірі - фото крок 1
1. Спочатку змішаємо все сухі компоненти: просіяне борошно, сіль, висівки і соду (не потрібно її гасити). Потім вливаємо кефір і вимішуємо густе тісто, як на фото. Спеції та добавки на зразок насіння або сухофруктів - на ваш погляд.
пряники на кефірі - фото крок 2
2. Розрівнюємо вологими руками тісто по формі для випічки, щоб вийшла пряник. Відправляємо в духовку, розігріту до 240 градусів, і запікаємо 20 хвилин.
пряники на кефірі - фото крок 3
3. Остужаем пряники і подаємо до столу!

Схожі рецепти