Пряники на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто жити не може без домашньої випічки, розповім, як приготувати пряник на кефірі. Вийде швидка і смачна, хоч і несолодка пряник, яку можна навіть їсти замість хліба!
Перед вами простий рецепт пряники на кефірі, а як її приготувати, я вам зараз розповім. Вийде ароматна і смачна випічка, в міру рум'яна і дуже проста в готуванні. Звичайно, любителі дріжджових булочок можуть сказати, що тісто досить грубе тут, але ж зате наскільки швидко готується! Кожному своє, як то кажуть, і я впевнена: "свої" люди у цього рецепта теж знайдуться!
- Кефір - 500 грам (краще брати рідкий або знежирений)
- Борошно - 800 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Висівки - 0.5 склянки (якомога більше, якнайменше, з їх допомогою ви контролюєте необхідну густоту тіста)
1. Спочатку змішаємо все сухі компоненти: просіяне борошно, сіль, висівки і соду (не потрібно її гасити). Потім вливаємо кефір і вимішуємо густе тісто, як на фото. Спеції та добавки на зразок насіння або сухофруктів - на ваш погляд.
2. Розрівнюємо вологими руками тісто по формі для випічки, щоб вийшла пряник. Відправляємо в духовку, розігріту до 240 градусів, і запікаємо 20 хвилин.
3. Остужаем пряники і подаємо до столу!