Рецепт Пряники на кефірі (простий рецепт) фото

Пряники на кефірі (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Кефір
Страви без випічки
На полуденок
Випічка, Пряники

Білосніжні зовні і м'які всередині - це ідеальні пряники. На Русі їх готували завжди, на свята та в будні, ними навіть прикрашали ялинки. Розповім, як приготувати пряники на кефірі (простий рецепт).

Сьогодні ділюся варіантом, як приготувати пряники на кефірі. Відразу скажу, що стакан у мене об'ємом 250 мл. Пряники можна приготувати і з начинками, наприклад, джемом, і з какао вийдуть шоколадні пряники. Якщо є форма для пряників, то можна приготувати пряники «друковані» або просто вирізати або зліпити їх. В будь-якому випадку, російські пряники - прекрасне частування до чаю, молоку або кави.

  • Борошно пшеничне - 2-2, 5 склянки
  • Кефір - 350 мілілітрів
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яєчний жовток - 2 штуки
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сода - 3/4 чайних ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Яєчний білок - 1 штука
1
За допомогою міксера змішайте 2 жовтка з одним білком, додайте мед, цукор і збийте все разом до однорідної маси.
2
У великій мисці змішайте кефір з олією, додайте в кефір отриману яєчно-цукрову суміш, знову злегка збийте міксером.
3
Поступово додавайте просіяне борошно з харчовою содою, розмішайте ложкою і швидко замісіть тісто.
4
Розкачайте тісто завтовшки до 1 см і наріжте круглої виїмкою невеликі гуртки з тіста. Розкладіть пряники на деку, покритому пергаментним папером, і випікайте 25 хвилин при температурі 180-190 градусів.
5
Поки печуться пряники, приготуйте глазур: збийте 1 білок з цукром, до його розчинення. До твердих піків збивати не потрібно.
6
Через 25 хвилин гарячі пряники швидко змастіть (за допомогою силіконової пензлика) глазур'ю в 2 шару. Поставте деко з пряниками ще на 10 хвилин в гарячу духовку.
7
Готові домашні пряники на кефірі викладіть на блюдо і подавайте до столу.

Схожі рецепти