Пряники на кефірі «смачна»
(покроковий рецепт з фото)
Бюджетна випічка не раз рятувала мене, думаю, як і багатьох господинь. Смачні варіанти приготування домашньої випічки знадобляться і на сімейну вечерю, і коли на порозі стоять гості. Читайте рецепт!
Цього разу я вирішила розповісти вам, як приготувати смачну пряник на кефірі. Знайомий з дитинства бісквіт доповнюють горішками і родзинками. У мене все ще простіше, адже в варення були ягоди, які відмінно доповнили смак. Така пряник вийде навіть у новачка!
- Борошно - 500 грам
- Варення - 200 мілілітрів
- Кефір - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
У глибокій мисці змішайте варення з содою.
В іншій мисці збийте цукор з яйцем до піни. Потім обережно влийте кефір, постійно помішуючи.
Додайте варення до яєчної маси. Посоліть і перемішайте.
Введіть борошно і замісіть тісто ложкою.
Розподіліть тісто в форе для випічки. Випікайте пряники при 200 градусах протягом 30-40 хвилин. Приємного чаювання!