Рецепт Пряники класичні фото

Пряники класичні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Заварне тісто
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, На природу
Випічка, Пряники

Пряники - ароматна, насичена прянощами випічка подобається всім: от мала до велика. Хочете дізнатися, як приготувати пряники класичні без зайвих добавок і консервантів? Подивіться цей рецепт.

Готуються пряники з особливого пряникового тесту з додаванням меду і пряної суміші спецій. Пряники виходять м'якими, ароматними, в міру медовими. Дуже смачно їсти їх з молоком, чашкою чаю або кави.

Зберігати їх краще в металевій ємності з щільно закритою кришкою. Пряники стають смачніше і ароматні на другий день. Готуйте з задоволенням!

  • Борошно - 450 грам
  • Мед - 2/3 склянки
  • Жовтки яєчні - 4 штуки
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Гвоздика - 5 штук
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Кардамон - 1/3 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
пряники класичні - фото крок 1
Для пряникового тесту нам знадобляться ось такі інгредієнти.
пряники класичні - фото крок 2
Для глазурі: 1 білок і цукрова пудра.
пряники класичні - фото крок 3
Гвоздику потовчіть, мускатний горіх подрібніть за допомогою ножа. Половину борошна і всі спеції перемішайте.
пряники класичні - фото крок 4
Мед нагрійте і розтопіть на повільному вогні, додайте соду і ретельно розмішайте, зніміть з вогню.
пряники класичні - фото крок 5
Додайте борошно зі спеціями, перемішайте до однорідності.
пряники класичні - фото крок 6
Додайте вершкове масло, перемішайте. Потім додайте яєчні жовтки, перемішайте.
пряники класичні - фото крок 7
Замісити м'яке пластичне тісто, НЕ липнуче до рук, поступово додаючи борошно. Головне "не забити на" тісто борошном, щоб пряники після випічки залишилися м'якими. Все залежить від вологості борошна.
пряники класичні - фото крок 8
Розділити тісто 2-3 частини. Розкачайте в пласт товщиною 1 см. Виріжте гуртки діаметром 5 см. Форму для вирізання опускайте в борошно, щоб та не прилипала до тесту.
пряники класичні - фото крок 9
Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть заготовки пряників на деко, застелений пергаментом, і випікайте в розігрітій духовці протягом 12-15 хвилин.
пряники класичні - фото крок 10
Поки пряники випікаються, приготуйте глазур. Білок збийте в міцну піну, додаючи потроху цукрову пудру, збийте глазур.
пряники класичні - фото крок 11
Готові пряники складіть в ємність з кришкою (наприклад, в каструлю), вилийте туди глазур і перемішайте з допомогою лопатки. Дочекайтеся, поки глазур висохне, а потім можете подавати до чаю. А краще скласти їх в ємність з щільно закритою кришкою і залишити на наступний день. Так пряники встигнуть просочитися, насититися ароматами спецій.
пряники класичні - фото крок 12
Приємного чаювання!

Схожі рецепти