Пряники класичні
(покроковий рецепт з фото)
Пряники - ароматна, насичена прянощами випічка подобається всім: от мала до велика. Хочете дізнатися, як приготувати пряники класичні без зайвих добавок і консервантів? Подивіться цей рецепт.
Готуються пряники з особливого пряникового тесту з додаванням меду і пряної суміші спецій. Пряники виходять м'якими, ароматними, в міру медовими. Дуже смачно їсти їх з молоком, чашкою чаю або кави.
Зберігати їх краще в металевій ємності з щільно закритою кришкою. Пряники стають смачніше і ароматні на другий день. Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 450 грам
- Мед - 2/3 склянки
- Жовтки яєчні - 4 штуки
- Вершкове масло - 120 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Гвоздика - 5 штук
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1/3 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Білок яєчний - 1 штука
- Цукрова пудра - 1 Склянка
Для пряникового тесту нам знадобляться ось такі інгредієнти.
Для глазурі: 1 білок і цукрова пудра.
Гвоздику потовчіть, мускатний горіх подрібніть за допомогою ножа. Половину борошна і всі спеції перемішайте.
Мед нагрійте і розтопіть на повільному вогні, додайте соду і ретельно розмішайте, зніміть з вогню.
Додайте борошно зі спеціями, перемішайте до однорідності.
Додайте вершкове масло, перемішайте. Потім додайте яєчні жовтки, перемішайте.
Замісити м'яке пластичне тісто, НЕ липнуче до рук, поступово додаючи борошно. Головне "не забити на" тісто борошном, щоб пряники після випічки залишилися м'якими. Все залежить від вологості борошна.
Розділити тісто 2-3 частини. Розкачайте в пласт товщиною 1 см. Виріжте гуртки діаметром 5 см. Форму для вирізання опускайте в борошно, щоб та не прилипала до тесту.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть заготовки пряників на деко, застелений пергаментом, і випікайте в розігрітій духовці протягом 12-15 хвилин.
Поки пряники випікаються, приготуйте глазур. Білок збийте в міцну піну, додаючи потроху цукрову пудру, збийте глазур.
Готові пряники складіть в ємність з кришкою (наприклад, в каструлю), вилийте туди глазур і перемішайте з допомогою лопатки. Дочекайтеся, поки глазур висохне, а потім можете подавати до чаю. А краще скласти їх в ємність з щільно закритою кришкою і залишити на наступний день. Так пряники встигнуть просочитися, насититися ароматами спецій.
Приємного чаювання!