Рецепт Пряник медовий фото

Пряник медовий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця , Мед
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей
Випічка , Пряники
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Прянички дуже популярні на просторах нашої батьківщини. Це споконвічно російська рецепт, який дійшов до нас ще від прабабусь. Варіантів його виконання існує маса, один з кращих включає в себе мед.

Опис приготування:

Не всім відомо, як приготувати пряник медовий, щоб він вийшов ароматним і смачним. Цей рецепт допоможе вам випекти апетитні прянички, які обов'язково сподобаються вам і вашим дітям. Домашня випічка відрізняється своїм натуральним складом і відсутністю шкідливих для здоров'я компонентів.

  • Мед - 150 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Спеції - 1/2 чайних ложки
  • Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ізюм - 50 грам
  • Марципан - 50 грам
пряник медовий - фото крок 1
У металеву миску помістіть мед і спеції. Відмінно підійде кориця, мускатний горіх, імбир, гвоздика. Додайте щіпку солі і трохи тертої апельсинової цедри. Поставте миску на водяну баню і гарненько прогрійте мед, але немає аргументів кипіння. Видаліть з нього цедру і гвоздику.
пряник медовий - фото крок 2
У мед викладіть вершкове масло, дочекайтеся поки воно розтане і змішайте обидва інгредієнти. Потім вбийте сире куряче яйце, всипте борошно і замісіть тісто.
пряник медовий - фото крок 3
Дуже важливо добре вимісити тісто. Його потрібно буквально"відбивати" на робочій поверхні. Місіть тісто не менше двадцяти хвилин. Воно повинно стати дуже податливим, немов пластилін. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште його в холодильнику на два дні.
пряник медовий - фото крок 4
По закінченню двох днів дістаньте тісто з холодильника і звільніть від харчової плівки. Дайте йому трохи нагрітися в теплі. Потім формуйте з тіста невеликі коржики і начиняють їх родзинками і шматочками марципану. Формуйте прянички і викладайте їх на деко. Випікайте блюдо при ста вісімдесяти градусах близько двадцяти хвилин.

Схожі рецепти