Пряник медовий
(покроковий рецепт з фото)
Прянички дуже популярні на просторах нашої батьківщини. Це споконвічно російська рецепт, який дійшов до нас ще від прабабусь. Варіантів його виконання існує маса, один з кращих включає в себе мед.
Не всім відомо, як приготувати пряник медовий, щоб він вийшов ароматним і смачним. Цей рецепт допоможе вам випекти апетитні прянички, які обов'язково сподобаються вам і вашим дітям. Домашня випічка відрізняється своїм натуральним складом і відсутністю шкідливих для здоров'я компонентів.
- Мед - 150 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Спеції - 1/2 чайних ложки
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 50 грам
- Марципан - 50 грам
У металеву миску помістіть мед і спеції. Відмінно підійде кориця, мускатний горіх, імбир, гвоздика. Додайте щіпку солі і трохи тертої апельсинової цедри. Поставте миску на водяну баню і гарненько прогрійте мед, але немає аргументів кипіння. Видаліть з нього цедру і гвоздику.
У мед викладіть вершкове масло, дочекайтеся поки воно розтане і змішайте обидва інгредієнти. Потім вбийте сире куряче яйце, всипте борошно і замісіть тісто.
Дуже важливо добре вимісити тісто. Його потрібно буквально "відбивати" на робочій поверхні. Місіть тісто не менше двадцяти хвилин. Воно повинно стати дуже податливим, немов пластилін. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште його в холодильнику на два дні.
По закінченню двох днів дістаньте тісто з холодильника і звільніть від харчової плівки. Дайте йому трохи нагрітися в теплі. Потім формуйте з тіста невеликі коржики і начиняють їх родзинками і шматочками марципану. Формуйте прянички і викладайте їх на деко. Випікайте блюдо при ста вісімдесяти градусах близько двадцяти хвилин.