Пряник медовий

Пряник медовий
Кількість порцій: 12 Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Прянички дуже популярні на просторах нашої батьківщини. Це споконвічно російська рецепт, який дійшов до нас ще від прабабусь. Варіантів його виконання існує маса, один з кращих включає в себе мед.

опис приготування:

Не всім відомо, як приготувати пряник медовий, щоб він вийшов ароматним і смачним. Цей рецепт допоможе вам випекти апетитні прянички, які обов'язково сподобаються вам і вашим дітям. Домашня випічка відрізняється своїм натуральним складом і відсутністю шкідливих для здоров'я компонентів.

  • мед— 150 грам
  • Куряче яйце— 1 штука
  • Вершкове масло— 100 грам
  • Борошно пшеничне— 300 грам
  • сода— 1/2 чайних ложки
  • спеції— 1/2 чайних ложки
  • цедра апельсина— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1 щіпка
  • Ізюм— 50 грам
  • марципан— 50 грам
пряник медовий - фото крок 1 У металеву миску помістіть мед і спеції. Відмінно підійде кориця, мускатний горіх, імбир, гвоздика. Додайте щіпку солі і трохи тертої апельсинової цедри. Поставте миску на водяну баню і гарненько прогрійте мед, але немає аргументів кипіння. Видаліть з нього цедру і гвоздику.

пряник медовий - фото крок 2 У мед викладіть вершкове масло, дочекайтеся поки воно розтане і змішайте обидва інгредієнти. Потім вбийте сире куряче яйце, всипте борошно і замісіть тісто.

пряник медовий - фото крок 3 Дуже важливо добре вимісити тісто. Його потрібно буквально "; відбивати" на робочій поверхні. Місіть тісто не менше двадцяти хвилин. Воно повинно стати дуже податливим, немов пластилін. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште його в холодильнику на два дні.

пряник медовий - фото крок 4 По закінченню двох днів дістаньте тісто з холодильника і звільніть від харчової плівки. Дайте йому трохи нагрітися в теплі. Потім формуйте з тіста невеликі коржики і начиняють їх родзинками і шматочками марципану. Формуйте прянички і викладайте їх на деко. Випікайте блюдо при ста вісімдесяти градусах близько двадцяти хвилин.

Схожі рецепти

Апельсинова пряник

Апельсинова пряник

Часто таке трапляється, що хочеться зробити певний рецепт, але всіх потрібних інгредієнтів немає під рукою. Саме в таких випадках я віддаю перевагу такі рецепти, в яких можна що-що змінити. опис приготування: Саме тому сьогодні я і вирішила написати вам, як приготувати апельсинову пряник. У да...

читати далі
Австрійський пряник

Австрійський пряник

Ці пряники не схожі на ті, що ми звикли купувати в магазині. думаю, що вони заслуговують на увагу. Розповідаю смачний рецепт, як приготувати австрійські пряники, які прикрашаю глазур'ю. опис приготування: Тісто для пряників рекомендую робити заздалегідь, адже готове тісто має провести в холоди...

читати далі
Бананова пряник в мультиварці

Бананова пряник в мультиварці

Віддаєте перевагу випічку на швидку руку? Тоді дуже рекомендую вам спробувати цей апетитний і дуже простий варіант, як зробити бананову пряник в мультиварці з шоколадом. опис приготування: Ця повітряна і дуже ніжна бананова пряник в мультиварці в домашніх умовах може бути доповнена перед подач...

читати далі
Дієтична пряник

Дієтична пряник

Чи не в будь-який випічці можна замінити інгредієнти на інші. В основному зміниться структура тесту, та й смак буде зіпсований. Але завжди є винятки, наприклад, мій рецепт. У ньому немає молочних продуктів. опис приготування: Якщо ви не знаєте, як приготувати дієтичну пряник, то нижче я описал...

читати далі
Пряник класичний

Пряник класичний

До Різдва у багатьох країнах Європи готують імбирні пряники. У Росії і країнах СНД теж перейняли цю традицію. наприклад, вже пару років у нас в родині їх роблять на Новий рік. І рецепт у мене є. опис приготування: В основному тісто для такої випічки замішується однаково, тому всі звикли до одн...

читати далі