Простий лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Лимонний пиріг - це самий класичний пиріг з усіх існуючих. Його нескладно приготувати, продукти використовуються самі звичайні. Виходить смачна випічка з ароматом лимона. Те, що треба до чаю!
Врахуйте кілька нюансів в рецепті, як приготувати простий лимонний пиріг. Якщо лимон товстошкірий, зніміть цедру і зріжте білу частину. Кількість цукру для начинки регулюйте самі, так як лимони бувають різної кислоти.
- Маргарин - 250 грам
- Цукор - 200 грам (в тісто)
- Борошно - 500 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Лимон - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка (в начинку)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Маргарин необхідно розтерти з цукром.
2. Додайте розпушувач, сметану і яйця, перемішайте.
3. Просіяне борошно додайте декількома прийомами. Замісити тісто.
4. Розділити тісто 2 частини. Одну відправте в морозилку, другу викладіть в роз'ємну форму і сформуйте високі бортики.
5. Лимони наріжте на невеликі шматочки, видаливши кісточки. Перебити в блендері разом зі шкіркою.
6. Додайте в лимонну кашу цукор і крохмаль, добре перемішайте.
7. Начинку вилийте в підготовлену форму.
8. Натріть заморожене тісто на крупну тертку поверх начинки. Вирівняйте бортики по одному рівню. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів 50-60 хвилин.
9. Смачного!