Лимонний пиріг простий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Ще жодного разу не робили лимонний пиріг? Це велике упущення з вашого боку, адже він дуже смачний, ароматний. Розповім рецепт смачної випічки, як приготувати лимонний пиріг простий.
Опис приготування:
Щоб підкреслити лимонний смак пирога, додатково готую ще лимонну глазур, якої поливаю готову випічку. Можна спекти пиріг заздалегідь і довго зберігати. Можна використовувати апельсини замість лимонів. Пиріг до столу подають вже остиглим.
- Вершкове масло - 225 грам
- Цукор - 2, 5 склянки
- Яйця - 4-5 штук
- Лимонна цедра - 1/3 склянки
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонний сік - 200 мілілітрів (з них 3, 5 столові ложки для глазурі)
- Кефір - 180 мілілітрів
- Екстракт ванілі - За смаком
- Цукрова пудра - 2 склянки
1
У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло і збивайте його кілька хвилин, потім порційно додавайте цукор (2 склянки), безперервно збивайте.
2
Вбийте курячі яйця, додайте лимонну цедру, ваніль і влийте 50 мілілітрів лимонного соку, гарненько перемішайте.
3
В окрему миску просійте борошно, з'єднайте її з розпушувачем, содою і сіллю. Порційно вводите в чашу міксера борошно і кефір, закінчите борошном.
4
Форму для випікання застеліть пергаментом і вилийте тісто, рівномірно розподіліть (струсіть форму) і випікайте в розігрітій до 175-180 градусів духовці близько 50-60 хвилин.
5
З'єднайте в сотейнику залишився лимонний сік і цукор, відправте його на вогонь і варіть до розчинення цукрових крупинок.
6
Дістаньте випічку з духовки і викладіть на решітку, просочіть пиріг лимонним сиропом.
7
З'єднайте цукор з 3, 5 столовими ложками лимонного соку і збийте міксером до утворення густої суміші, прикрасьте їй остиглий пиріг. Смачного!