Рецепт Лимонний пиріг простий фото

Лимонний пиріг простий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Фрукти, Яйця, Лимон
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Ще жодного разу не робили лимонний пиріг? Це велике упущення з вашого боку, адже він дуже смачний, ароматний. Розповім рецепт смачної випічки, як приготувати лимонний пиріг простий.

Щоб підкреслити лимонний смак пирога, додатково готую ще лимонну глазур, якої поливаю готову випічку. Можна спекти пиріг заздалегідь і довго зберігати. Можна використовувати апельсини замість лимонів. Пиріг до столу подають вже остиглим.

  • Вершкове масло - 225 грам
  • Цукор - 2, 5 склянки
  • Яйця - 4-5 штук
  • Лимонна цедра - 1/3 склянки
  • Борошно - 3 склянки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лимонний сік - 200 мілілітрів (з них 3, 5 столові ложки для глазурі)
  • Кефір - 180 мілілітрів
  • Екстракт ванілі - За смаком
  • Цукрова пудра - 2 склянки
1
У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло і збивайте його кілька хвилин, потім порційно додавайте цукор (2 склянки), безперервно збивайте.
2
Вбийте курячі яйця, додайте лимонну цедру, ваніль і влийте 50 мілілітрів лимонного соку, гарненько перемішайте.
3
В окрему миску просійте борошно, з'єднайте її з розпушувачем, содою і сіллю. Порційно вводите в чашу міксера борошно і кефір, закінчите борошном.
4
Форму для випікання застеліть пергаментом і вилийте тісто, рівномірно розподіліть (струсіть форму) і випікайте в розігрітій до 175-180 градусів духовці близько 50-60 хвилин.
5
З'єднайте в сотейнику залишився лимонний сік і цукор, відправте його на вогонь і варіть до розчинення цукрових крупинок.
6
Дістаньте випічку з духовки і викладіть на решітку, просочіть пиріг лимонним сиропом.
7
З'єднайте цукор з 3, 5 столовими ложками лимонного соку і збийте міксером до утворення густої суміші, прикрасьте їй остиглий пиріг. Смачного!

Схожі рецепти