Простий лимонний пиріг з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, буквально тане в роті, з приємною кислинкою і ароматом лимона, дуже смачний пиріг. На наступний день після випічки пиріг стає ще краще, а смак лимона - більш збалансованим.
Цей простий лимонний пиріг можна легко і швидко приготувати до сімейного чаювання. Він може довго зберігатися, але швидко зникає зі столу. Я люблю їсти цей пиріг з чашкою кави без цукру. Гіркуватий смак міцної кави прекрасно гармонує з приємною кислинкою лимонного пирога.
- Вершкове масло 82% - 200 грам (розм'якшене)
- Цукрова пудра - 150 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Яйце - 3 штуки
- Лимон - 1 штука
- Борошно - 260 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 80 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
Підготуйте необхідні продукти. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно добре розм'якшилося. Лимон ретельно вимийте, зніміть цедру за допомогою дрібної терки. Намагайтеся знімати так, щоб не зачепити білу частину шкірки. Видавіть з лимона сік.
Розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру і ванілін збийте до однорідності. Продовжуючи збивати, додайте по одному яйця, лимонну цедру і лимонний сік.
З'єднайте борошно, розпушувач і сіль. Додайте в миску, перемішайте за допомогою віночка.
Форму для запікання (30х22 см) змастіть маслом. Викладіть тісто, розрівняйте лопаткою. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° С (360ºF) духовку на 25 хвилин.
У мисці з'єднайте цукрову пудру (80 г) і лимонний сік (2 ст. Л.), перемішайте віночком або вилкою до однорідності.
Перевірте пиріг на готовність зубочисткою, вона повинна виходити з середини пирога сухий. Трохи остудіть пиріг, змастіть його лимонною глазур'ю і дайте повністю охолонути.
Розріжте пиріг на порційні шматочки і пригощайте рідних і близьких. Смачного!