Рецепт Лимонний пиріг з глазур'ю фото

Лимонний пиріг з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Сир, Лимон, Маскарпоне
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Полудень, День народження
Випічка, Солодке, Пироги

Пиріг одночасно солодкий і трохи терпкий завдяки глазурі. Якщо ви шукали рецепт смачної випічки на кожен день або на свято, тоді розповім вам, як приготувати лимонний пиріг з глазур'ю.

Цей пиріг можна спекти взимку або влітку, адже лимони завжди є у продажу. Взимку він нагадає вам про теплі і сонці, а влітку подарує освіжаючий і пікантний смак. Можете спекти не тільки цілий пиріг, а використовувати тісто для випічки капкейков.

  • Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
  • Заголовок для палітурки - 3/4 склянки
  • Лимонна цедра - 1, 5 Ст. Ложки(1 ложка - для тесту, 0, 5 - для глазурі)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Маскарпоне - 3/4 склянки
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - За смаком(1 ¼ склянки для тіста, 1/3 склянки для сиропу)
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Лимонний сік - За смаком(0, 5 склянки для сиропу, 2 ст. Ложки для глазурі)
  • Розмарин свіжий - 1 штука
  • Цукрова пудра - 1, 5 склянки
  • Вершки жирні - 1/4 склянки
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 1
1. Вимийте лимони, натріть цедру, подрібніть листочки розмарину.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 2
2. Змішайте в мисці пшеничне і кукурудзяне борошно, 1 ложку лимонної цедри, розпушувач і сіль.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 3
3. Збийте маскарпоне mikserom, потім введіть по одному курячі яйця, перемішуючи після кожного.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 4
4. Додайте до суміші сиру і яєць цукор, перемішайте гарненько.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 5
5. Додайте до рідкої суміші половину борошняної і перемішайте, потім - другу половину і знову розмішайте.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 6
6. Розтопити вершкове масло і остудіть його до кімнатної температури, потім введіть в тісто і перемішайте.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 7
7. Змастіть форму для випічки рослинним маслом і перекладіть в неї тісто.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 8
8. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин. Дістаньте пиріг і залиште в формі на 5 хвилин, потім перекладіть на решітку і зробіть зубочисткою проколи по всьому Коржу.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 9
9. Поки пиріг в духовці, зробіть сироп: змішайте лимонний сік і цукор, надішліть суміш на вогонь або в мікрохвильову піч і готуйте до розчинення крупинок.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 10
10. Поки пиріг ще теплий, гарненько просочіть його сиропом. Зачекайте до повного охолодження пирога.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 11
11. Обірвіть листочки з гілочки розмарину, відправте в каструлю з невеликою кількістю води на вогонь і викладіть розмарин, варіть його 1 хвилину, потім відкиньте на сито і перекладіть в крижану воду. Викладіть розмарин з води на серветку і просушіть. У мисці збийте цукрову пудру з вершками, цедрою і розмарином.
лимонний пиріг з глазур'ю - фото крок 12
12. Вилийте приготовлену глазур поверх охололого коржа. Зачекайте до повного її застигання і лише тоді подавайте пиріг.

Схожі рецепти