Лимонний пиріг з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг одночасно солодкий і трохи терпкий завдяки глазурі. Якщо ви шукали рецепт смачної випічки на кожен день або на свято, тоді розповім вам, як приготувати лимонний пиріг з глазур'ю.
Цей пиріг можна спекти взимку або влітку, адже лимони завжди є у продажу. Взимку він нагадає вам про теплі і сонці, а влітку подарує освіжаючий і пікантний смак. Можете спекти не тільки цілий пиріг, а використовувати тісто для випічки капкейков.
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Заголовок для палітурки - 3/4 склянки
- Лимонна цедра - 1, 5 Ст. Ложки(1 ложка - для тесту, 0, 5 - для глазурі)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Маскарпоне - 3/4 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - За смаком(1 ¼ склянки для тіста, 1/3 склянки для сиропу)
- Вершкове масло - 120 грам
- Лимонний сік - За смаком(0, 5 склянки для сиропу, 2 ст. Ложки для глазурі)
- Розмарин свіжий - 1 штука
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
- Вершки жирні - 1/4 склянки
1. Вимийте лимони, натріть цедру, подрібніть листочки розмарину.
2. Змішайте в мисці пшеничне і кукурудзяне борошно, 1 ложку лимонної цедри, розпушувач і сіль.
3. Збийте маскарпоне mikserom, потім введіть по одному курячі яйця, перемішуючи після кожного.
4. Додайте до суміші сиру і яєць цукор, перемішайте гарненько.
5. Додайте до рідкої суміші половину борошняної і перемішайте, потім - другу половину і знову розмішайте.
6. Розтопити вершкове масло і остудіть його до кімнатної температури, потім введіть в тісто і перемішайте.
7. Змастіть форму для випічки рослинним маслом і перекладіть в неї тісто.
8. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин. Дістаньте пиріг і залиште в формі на 5 хвилин, потім перекладіть на решітку і зробіть зубочисткою проколи по всьому Коржу.
9. Поки пиріг в духовці, зробіть сироп: змішайте лимонний сік і цукор, надішліть суміш на вогонь або в мікрохвильову піч і готуйте до розчинення крупинок.
10. Поки пиріг ще теплий, гарненько просочіть його сиропом. Зачекайте до повного охолодження пирога.
11. Обірвіть листочки з гілочки розмарину, відправте в каструлю з невеликою кількістю води на вогонь і викладіть розмарин, варіть його 1 хвилину, потім відкиньте на сито і перекладіть в крижану воду. Викладіть розмарин з води на серветку і просушіть. У мисці збийте цукрову пудру з вершками, цедрою і розмарином.
12. Вилийте приготовлену глазур поверх охололого коржа. Зачекайте до повного її застигання і лише тоді подавайте пиріг.