Лимонний кекс з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Це найсмачніший лимонний кекс з усіх, який я пробувала. Ніжна структура м'якушки, з яскраво вираженим лимонним смаком. Чи не сухий, НЕ вологий - ідеальний! А рука сама тягнеться за наступним шматочком.
Рецепт, як приготувати Лимонний кекс з глазур'ю, простий і легкий, але є пару нюансів. Тут не потрібно довгого збивання білків в стійку піну. Продукти для тіста повинні бути кімнатної температури. Якщо ви використовуєте заморожені білки, заздалегідь дістаньте їх морозильника.
- Борошно - 350 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Білок яєчний - 4 штуки
- Яйця - 5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука
1. Духовку дозволите на 180 ° С. Підготуйте необхідні продукти, вони повинні бути всі кімнатної температури. Лимон ретельно вимийте, зніміть цедру, намагаючись не чіпати білу частину. З лимона вичавити сік. Борошно просійте разом з розпушувачем.
2. Вершкове масло розітріть з цукром.
3. Білки з сіллю збийте до легкої піни, введіть в вершкову масу і збийте міксером до стану повітряного крему.
4. Додайте молоко і перемішайте.
5. Введіть борошно і розпушувач, перемішайте. Подрібніть цедру з лимона, додайте її і лимонний сік в тісто.
6. Акуратно вилийте тісто в силіконову форму і випікайте в розігрітій духовці протягом 45 хвилин до сухої зубочистки.
7. Готовий кекс остудіть недовго в формі, а потім на решітці.
8. Для глазурі цукрову пудру з'єднайте з соком і ретельно розмішайте, щоб не було грудочок. Полийте глазур'ю кекс і поставте на пергамент, запікайте в розігрітій до 60 ° C духовку на 10 хвилин. Остудіть і подавайте до столу.
9. Смачного!