Простий квас
(покроковий рецепт з фото)
Квас визнаний в Росії як національний напій. Він не лише втаязикє спрагу, але і є багатим джерелом вітамінів. Спробуйте приготувати цей напій вдома!
Домашній квас виходить менш солодким, ніж магазинний, тому при бажанні можна додати більше цукру. Смак насичений, а сам напій освіжаючий. Якщо хочете надати квасу цікаву нотку, додайте жменю родзинок.
- Житній хліб - 200 грам
- Цукор - 80 грам
- Мед - 600 грам
- Гаряча вода - 3 L
1
Якщо ваш хліб свіжий, то поріжте його на скибочки і підсушіть в духовці. Можна використовувати підсохлий або черствий хліб.
2
У велику банку налийте гарячу воду, додайте цукор і хліб. Дайте воді трохи охолонути. Коли вода буде вже теплою, додайте рідкий мед і перемішайте, щоб він розчинився.
3
Накрийте банку кухонним рушником або марлею (ні в якому разі кришкою) і залиште в теплому світлому місці на 48 годин.
4
Раз в день трохи струшуйте банку. Через 48 годин процідіть рідину через марлю або сито і розлийте по пляшках. Квас можна зберігати в холодильнику не більше 10 днів.