Просте сирне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, всім знайомий смак і аромат сирного печива, складеного трикутниками. Посипане цукром і корицею смачне печиво тане в роті, особливо якщо подати його до чашечки кави або чаю.
Приготувати таке печиво зовсім нескладно, але виходить воно дуже смачним, злегка хрустким і ароматним. Головною рисою цього печива є його форма, а також посипання з цукру і кориці: саме вона надає сирному печінкою апетитний аромат. Тісто, приготоване за цим рецептом, можна поставити в холодильник на 2 годин або sutki, за цей час воно не зіпсується. Раджу брати сир 5%-9% жирності, так як тісто з нього виходить менш розсипчастим. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати просте сирне печиво.
- Сир 5-9 % жирності - 250 грам
- Борошно - 220 грам
- Вершкове масло - 160 грам
- Розпушувач - 2 грами
- Цукор - 100 грам
- Обкладинка - 2 грами
- Сіль - 1 щіпка
1. Протертий сир з'єднайте з м'яким вершковим маслом і розмішайте до однорідного стану. До просіяного борошна додайте розпушувач і сіль.
2. З'єднайте обидві маси і швидко замісіть еластичне тісто. Розділити тісто на дві частини, складіть їх в поліетиленові пакети і поставте в холодильник на 2 годину. Цукор змішайте з корицею. Тісто розкачати в пласт товщиною 3 мм.
3. Виїмкою діаметром 8 см виріжте кружечки. Сформуйте печиво: обмокніте коло тесту з одного боку в цукор з корицею, складіть його вдвічі. Потім знову занурте одну сторону печива в цукор і складіть вдвічі.
4. Одну сторону трикутника знову занурте в цукор. Викладіть печиво на застелений папером для випічки деко цукрової частиною вгору. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Смачного!