Рецепт Профітролі зі збитими вершками фото

Профітролі зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершки , Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Профітролі з повітряним кремом зі збитих вершків всередині виходять дуже смачні. Вони нагадують смак дитинства. Беріть на замітку рецепт!

Опис приготування:

Профітролі - десерт французької кухні і являє собою невеликі кульки зі збитим кремом усередині. За рахунок крему вони стають ніжними і просто тануть у роті. Верх можна полити білим шоколадом, посипати горішками, кокосовою стружкою або цукровою пудрою.

  • Вода - 125 мілілітрів
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 140 грам
  • Яйця - 4 штуки (категорія 1С)
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Шоколад - 100 грам (темний)
  • Стружка кокосова - 50 грам
  • Цукрова пудра - 40 грам
  • Вершки - 350 мілілітрів (для збивання, 33% жирності)
профітролі зі збитими вершками - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування профитролей з збитими вершками.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 2
У каструлю налийте воду, молоко, додайте сіль і цукор. Викладіть вершкове масло в каструлю і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і розчинення солі та цукру.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 3
Зменшіть вогонь до мінімального, всипте в каструлю просіяне борошно і швидко перемішайте до однорідної маси. Продовжуйте варити, перемішуючи, протягом 2 хвилин. Тісто має зібратися в грудку. Зніміть з вогню і остудіть до теплого стану.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 4
Розбийте в каструлю з тестом одне яйце і добре перемішайте до однорідної маси.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 5
Додайте друге яйце і знову перемішайте до однорідності.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 6
Розбийте в каструлю з тестом третього яйце ретельно перемішайте до однорідної маси.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 7
Додайте останнім яйце і все ретельно перемішайте до однорідності.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 8
Тісто має бути не рідким і не дуже тугим. Воно повинно тягнутися за ложкою великою хвилею, коли її підійміть. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 9
Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою зірочка. Отсадіте профитроли на деко застелений силіконовим килимком.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 10
Поставте деко в гарячу духовку і випікайте протягом 40 хвилин до золотистого кольору. При випіканні ні в якому разі не відкривайте вашу духовку. Профітролі відразу осядуть і будуть не придатні для заповнення кремом. Виймаємо деко і повністю охолоджуємо профитроли.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 11
Холодні вершки налийте в миску і збийте на середній швидкості до м'яких піків. Додайте цукрову пудру не перестаючи збивати.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 12
Продовжуйте збивати до пишного і повітряного крему.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 13
Перекладіть крем в кондитерський мішок з тонкою насадкою і заповніть внутрішню частину профитролей кремом зі збитих вершків.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 14
Шоколад розтопіть на водяній бані. Занурте верх профитролей в шоколад, а потім відразу посипте кокосовою стружкою. Залиште до застигання шоколаду.
профітролі зі збитими вершками - фото крок 15
Смачного!

Схожі рецепти