Прісні пампушки
(покроковий рецепт з фото)
Замість хліба раджу приготувати пісні пампушки без дріжджів. Дуже ситна і універсальна закуска, яка підійде до чого завгодно! Запишіть собі на замітку рецепт приготування прісних пампушок.
Дріжджові пампушки не надто корисні для здоров'я, тому я раджу вам приготувати прісні пампушки. Для приготування прісних пампушок не потрібні ні дріжджі, ні молоко. Тільки вода і борошно, трохи оливкового масла - і результат виходить чудовий. Нехай пампушки виходять не сильно товстими, зате смачними і ситними. Ви можете робити їх меншими за розміром.
- Вода - 175 грам
- Масло оливкове - 15 грам
- Соняшникова олія - 100 грам
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 5 грам
Підготуйте тісто: просійте в миску борошно, приправити сіллю, додайте поступово теплу воду, замісіть тісто.
Тісто виходить гладким, але тугим. Змастіть його оливковою олією, сформуйте в колобок. Накрийте кришкою і залиште на 12-14 годин підходити.
Тісто має стояти в теплі, краще на кухні біля плити. Через 12 годин ви побачите невеликі бульбашки в тесті. Якщо ви знову замісити тісто, то воно вже буде не таким крутим. Тісто буде легко розтягуватися.
Припудрите стіл або обробну дошку борошном, відокремлюйте трохи тесту і розгортайте в тонкі коржі.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажуйте пампушки з двох сторін.
Ви помітите, що вони швидко схопляться і покриються бульбашками.
Ви помітите, що вони швидко схопляться і покриються бульбашками.
Обсмажуйте до рум'яного кольору пару хвилин.
Готові прісні пампушки можна подавати з паштетом або навіть з варенням. Вони виходять універсальними і підходять під будь-яку закуску.
Раджу перед подачею їх викласти на паперові рушники, щоб надлишки масла вбралися. Смачного!
Раджу перед подачею їх викласти на паперові рушники, щоб надлишки масла вбралися. Смачного!