Рецепт Прісні пампушки фото

Прісні пампушки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно
Пісні страви
Для дітей, На природу, На сніданок
Випічка

Замість хліба раджу приготувати пісні пампушки без дріжджів. Дуже ситна і універсальна закуска, яка підійде до чого завгодно! Запишіть собі на замітку рецепт приготування прісних пампушок.

Дріжджові пампушки не надто корисні для здоров'я, тому я раджу вам приготувати прісні пампушки. Для приготування прісних пампушок не потрібні ні дріжджі, ні молоко. Тільки вода і борошно, трохи оливкового масла - і результат виходить чудовий. Нехай пампушки виходять не сильно товстими, зате смачними і ситними. Ви можете робити їх меншими за розміром.

  • Вода - 175 грам
  • Масло оливкове - 15 грам
  • Соняшникова олія - 100 грам
  • Борошно - 300 грам
  • Сіль - 5 грам
прісні пампушки - фото крок 1
Підготуйте тісто: просійте в миску борошно, приправити сіллю, додайте поступово теплу воду, замісіть тісто.
прісні пампушки - фото крок 2
Тісто виходить гладким, але тугим. Змастіть його оливковою олією, сформуйте в колобок. Накрийте кришкою і залиште на 12-14 годин підходити.
прісні пампушки - фото крок 3
Тісто має стояти в теплі, краще на кухні біля плити. Через 12 годин ви побачите невеликі бульбашки в тесті. Якщо ви знову замісити тісто, то воно вже буде не таким крутим. Тісто буде легко розтягуватися.
прісні пампушки - фото крок 4
Припудрите стіл або обробну дошку борошном, відокремлюйте трохи тесту і розгортайте в тонкі коржі.
прісні пампушки - фото крок 5
Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажуйте пампушки з двох сторін.
Ви помітите, що вони швидко схопляться і покриються бульбашками.
прісні пампушки - фото крок 6
Обсмажуйте до рум'яного кольору пару хвилин.
прісні пампушки - фото крок 7
Готові прісні пампушки можна подавати з паштетом або навіть з варенням. Вони виходять універсальними і підходять під будь-яку закуску.
Раджу перед подачею їх викласти на паперові рушники, щоб надлишки масла вбралися. Смачного!

Схожі рецепти