Прісні пироги з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Осінь час капусти, гасити, солити, квасити, а можна приготувати приголомшливі смачні прісні пироги, готуються дуже швидко, стежте за тим, щоб вам дісталося, так як відлітають зі столу миттєво.
Якщо любите пиріжки з капустою, не хочете морочитися з приготуванням дріжджового тесту, цей рецепт точно для вас. Пироги виходять просто незвичайними. Краще відразу робити подвійну порцію, оскільки вони точно будуть нарозхват. Як приготувати такі пиріжки, дивіться покрокову інструкцію до рецептом.
- Капуста свіжа - 500 грам
- Жирні вершки або сметана - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 2 склянки
- Рослинна олія - 60 мілілітрів(30 мл в тісто, 30 мл для смаження капусти)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Окріп - 100 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка (у тісто додайте 0, 5 ч.Ложки, капусту соліть за смаком. )
- Чорний мелений перець. - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тесті влийте 30 мл рослинного масла, жебрацтво 1 склянка борошна.
Перетріть борошно з рослинним маслом в крихту.
Всипте соду і погасіть її оцтом, перемішайте.
Додайте сіль і цукор, влийте окріп.
Всипте борошно, замісіть тісто.
Приберіть тісто в пакет і покладіть в холодильник на той час, поки будете займатися начинкою.
Влийте на сковороду олію і обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості.
Поки смажиться цибуля, нашинкуйтекапусту.
Додайте капусту до цибулі, перемішайте, тушкуйте під кришкою до готовності, приправити сіллю, поперчіть за смаком.
В кінці готування додайте жирні вершки або сметану, перемішайте і ще раз прогрійте.
Тісто розділи 12 рівних частин.
Розкочуйте тісто в тонкий пласт, викладайте начинку і добре защипують краю.
Щоб тісто не пиріжках НЕ підсихали, поки смажите, можна прикрити плівкою.
Обсмажте пиріжки з двох сторін на розігрітій сковороді з додаванням достатнього обсягу рослинного масла, готові пиріжки викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії.