Прісні коржі
(покроковий рецепт з фото)
Всього 15 хвилин - і на вашому столі будуть прісні коржі. Їх найчастіше готують замість хліба без додавання дріжджів. Вони виходять дуже повітряними і смачними. Готують їх на сковороді або в духовці.
Такі прісні коржі я люблю готувати замість хліба, особливо в пост. Тільки тоді я їх не обсмажую, а запікаю до рум'яної скоринки. Коржі дуже смачні, вони прекрасно замінюють звичну випічку у вигляді хлібобулочних виробів. Їх можна давати навіть дітям, а деякі перед подачею на гарячий корж кладуть шматочок вершкового масла.
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно - 2 склянки (скільки візьме)
- Сіль - За смаком
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 100 грам (для смаження)
1. Прісні коржі називаються такими, оскільки вони готуються на воді. Рецепт таких коржів максимально простий: робимо гірку з борошна, а в середині - ямочку, в яку вливаємо воду. Додаємо розпушувач і сіль за смаком (щіпки буде досить).
2. Починаємо замішувати тісто. При необхідності підсипати муку.
3. Воно повинно вийти крутим і не повинно липнути до рук, тому використовуйте таку кількість борошна, скільки візьме тісто. Потім розділяємо його на частини, формуючи круглий коржик.
4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо коржі з обох сторін. Товщина тесту не повинна бути більше одного сантиметра (тоді вони не прожаряться всередині). Якщо ви любите коржі товстіший, випікайте їх в духовці.
5. Дайте їм трохи охолонути, а після подавайте до столу. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2-3 середні коржі.