Рецепт Прісне листкове тісто (домашній рецепт) фото

Прісне листкове тісто (домашній рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Прісне тісто найчастіше використовують для пирогів, пиріжків. Виходить пишна і хрустка випічка. Хочу поділитися варіантом, як приготувати прісне листкове тісто (домашній рецепт).

Опис приготування:

Тісто можна зберігати в холодильнику кілька тижнів, а в морозилці кілька місяців. Дуже важливо, щоб з усіх сторін не вилазили масло, коли ви розкочуєте тісто. Що, процедура довга і трудомістка, але результат точно буде коштувати всіх тимчасових витрат.

  • Вода - 150 мілілітрів
  • Горілка - 50 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 380 грам
  • Олія - 200 грам
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 1
1. Борошно попередньо просійте. Частина перекладіть в ємність, де будете замішувати тісто, а 5-6 ложок залиште.
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 2
2. У теплій воді розчиніть сіль і лимонну кислоту. Додайте в неї горілку. У борошні зробіть ямку і вливайте рідину, перемішуючи її ложкою. Має вийти липке тісто.
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 3
3. Поступово додаючи борошно, вимішують тісто руками, поки воно не перестане липнути і не почне тримати форму. Загорніть його в харчову плівку і залиште на 20-30 хвилин.
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 4
4. Тверде вершкове масло обваляйте в залишку борошна і натріть на великій тертці. Отриману масу обомніте руками, сформуйте куля, який тримає форму.
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 5
5. Викладіть масло в центр пергаментного паперу і загорніть її в квадрат.
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 6
6. Качалкою розрівняйте масло по всьому квадрату, щоб воно рівно розподілилася. Потім відправте його в холодильник на півгодини.
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 7
7. Тісто викладіть на стіл, присипаний борошном. Розділіть його на 4 частини, НЕ дорізаючи до кінця, і розтягніть трохи тісто за ці краї в сторони.
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 8
8. Розкачайте тісто до товщини 1 см. Потім переверніть і кожен"пелюстка" розкачайте в сторони ще тонше. Розгорніть масло і покладіть його в центр тесту. Накрийте його всіма розкотили краями, а кути защіпніте. Вийде квадрат.
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 9
9. Переверніть квадрат і розкачайте його в різні боки до товщини 1 см приблизно в прямокутник.
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 10
10. Загорніть краї тіста до центру і складіть навпіл. Загорніть в харчову плівку і відправте на годину в холодильник. Потім дістаньте його, не розгортаючи почніть знову віддають перевагу катанню на всі боки. Знову зберіть тісто в"конверт" і на годину відправте в холодильник. Загалом так треба зробити 4 рази.
прісне листкове тісто (домашній рецепт) - фото крок 11
11. У готовому варіанті вийде близько 144 шарів.

Схожі рецепти