Прісне тісто для піци без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить піцу? А тим більше домашню! Якщо ви теж любите балувати себе і близьких цим чудовим блюдом, тоді обов'язково зверніть увагу на цей класний і зовсім нескладний рецепт тесту.
Пропоную Вашій увазі класний варіант, як приготувати прісне тісто для піци без дріжджів. В рецепт, крім основних інгредієнтів, рекомендую додати мелений часник, який додасть випічці приголомшливий аромат, а також сушені трави, насіння кунжуту або Чіа, наприклад. Щоб тісто було досить еластичним і розкочувалося тоненько, витримаєте його пару годин, перш ніж приступати безпосередньо до процесу випічки піци.
- Борошно - 2.5 склянки
- Натуральний йогурт - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Мелений часник - 1/2 чайних ложки
- Насіння Чіа - 1/2 чайних ложки (по бажанню)
- Оливкова олія - 3 чайних ложки
- Вода - 2-3 чайних ложок (по необхідності)
1. У глибоку миску просійте борошно, додайте соду, розпушувач, сіль, цукор, насіння Чіа.
2. Всипте мелений часник, перемішайте. Додайте йогурт і оливкова олія.
3. Замісити однорідне тісто, накрийте його рушником і залиште на 2-3 годину.
4. Готове тісто потрібно ретельно розім'яти руками, а потім тонко розкачати на присипаної борошном поверхні. Сформуйте бортики, розподіліть начинку - і можна випікати піцу.
5. Смачного!