Прісне тісто для піци на воді
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте спекти піцу в домашніх умовах? Обов'язково зверніть увагу на цей чудовий рецепт тесту. Швидко, просто, з мінімумом інгредієнтів. Для зайнятих господинь цей варіант - справжня знахідка.
Відразу хочу сказати, що в ідеалі тісто має "відпочити" 2-2.5 годину, але якщо ви такою кількістю часу не маєте, просто відправте його в холодильник, поки займаєтеся начинкою. Крім того, ви завжди можете доповнити рецепт італійськими травами, наприклад, для аромату. Отже, перед вами покрокова інструкція, як приготувати прісне тісто для піци на воді. Запам'ятовуйте!
- Вода - 125 мілілітрів
- Борошно - 300-350 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сік лимона - 1 Чайна ложка (по бажанню)
1. У глибоку миску надішліть просіяне борошно. Додайте сіль і цукор.
2. Всипте соду і розпушувач.
3. Перемішайте сухі інгредієнти. Зробіть в центрі поглиблення і влийте оливкова або будь-яке інше рослинне масло. Також можна додати ложку лимонного соку.
4. Невеликими порціями додавайте воду, замішуючи тісто.
5. Готове тісто вимішайте руками не менше 5 хвилин, скачайте в кульку і залиште, накривши рушником, на пару годин.
6. А далі розкачати, викладіть улюблену начинку і запікайте до готовності.
Смачного!
Смачного!