Прісне тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Піца не може вийти смачною, якщо тісто погане. Рецептів приготування тіста для піци дуже багато. Тим, хто вважає за краще бездріжджове тісто, раджу спробувати цей рецепт прісного тіста.
Один з класичних видів тесту для піци - бездріжджове. Щоб у вас вийшло смачне блюдо, я поділюся рецептом, як приготувати прісне тісто для піци. Підбирайте начинки за своїм смаком, випікайте піцу і насолоджуйтеся!
- Борошно - 2 1/4 склянки
- Пекарський порошок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 1/4 склянки (масло має бути кімнатної температури)
1
Розігрійте вашу духовку до 230 градусів. Підготуйте лист з фольгою.
2
У великій мисці змішайте всі інгредієнти, повільно розминайте суміш, поки не утвориться одна кулька з тіста. Ви можете змішувати інгредієнти без міксера, вручну.
3
Посипте руки і качалку борошном, приберіть кульку тесту з чаші, посипте його борошном. Це потрібно, щоб сформувати з нього твердий куля. Тісто може бути злегка липким, якщо ви використовували міксер.
4
Отже, зліпив тісто в щільну кульку, покладіть його на підготовлений лист. Використовуючи качалку, покриту борошном, розкачайте тісто до бажаної товщини. Особисто я роблю пласт товщиною не більше 5 міліметрів.