Прісне тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування прісного тіста для пиріжків, без сумніву, має дуже поважний вік, він був відомий ще нашим прабабусям, давайте і ми спробуємо приготувати це тісто і спекти пиріжки.
З такого тесту в старовину пекли і курники - весільні пироги, а у свята з прісного тіста пекли калядка - пироги, подаючи які, бажали багатства, достатку і хорошого врожаю.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Зелена цибуля, кріп, петрушка - 200 грам
- Крем - 1 Склянка
- Мал - 1 Склянка
- Яйця - 7 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
Для того, щоб приготувати прісне тісто для пиріжків, нам потрібно взяти глибоку миску, висипати туди борошно гіркою, в якій ми зробимо поглиблення і туди розіб'ємо 2 яйця, також покладемо масло, сметану, сіль, цукор.
Тепер ми повинні замісити тісто, після того як тісто замішане, скачайте його в кулю і приберіть його в холодильник на 30-40 хвилин, накривши тарілку з тістом рушником.
Поки тісто "відпочиває", ми приготуємо начинку для пиріжків, які ми будемо пекти з нашого прісного тіста. Для цього ми вимиємо і почистимо зелена цибуля, петрушку і кріп.
Якщо ви ще не здогадалися, які пиріжки ми будемо пекти, то я вам відповідаю: пиріжки з яйцем і зеленню. Такі пиріжки я люблю пекти влітку, коли свіжа зелень росте під вікном і не треба нічого купувати. Отже, зелень дрібно нашаткувати і теж відставити убік.
Ще один інгредієнт, який обов'язково повинен бути присутнім в цих пиріжках - це рис, який ми повинні відварити, а в кінці варіння до рису додайте оливкового масла і перемішайте його.
Поки рис вариться, поставимо на вогонь маленьку каструльку, в якій ми будемо варити яйця, після того як вони зваряться, треба остудити і почистити їх, потім дрібно нарізати.
Отже, вся начинка готова, ми змішуємо її в тарілці, додаємо до неї сіль і перець.
Пиріжки ми будемо пекти в духовці, тому деко заздалегідь змащуємо маслом. Разбейте в мисочку 1 яйце і збийте його з однією столовою ложкою води.
Тісто розкачати шаром ½ сантиметра, вирізати кружальця спеціальною виїмкою або склянкою, або тісто розкачати в довгий джгут і порізати на невеликі шматочки. Потім кожен розкачати качалкою. Сумішшю з збитого яйця і води змастіть поверхню розкатаного кружечка тесту.
Тепер на кожен кружечок потрібно покласти начинку. Начинки потрібно брати стільки, щоб залишилося тесту для защипа.
З'єднати краї пиріжка, зверху обмазати за допомогою пензлика збитим яйцем з водою для блиску. Пиріжки укласти на деко з проміжком приблизно 2 сантиметра і випікати в духовці до золотистої скоринки 15-20 хвилин. Пиріжки можна укладати швом вниз, а можна зробити фігурний і випікати так.
Готові пиріжки обережно перекласти на блюдо і змазати кожен пиріжок вершковим маслом. З прісного тіста (без дріжджового) можна приготувати пиріжки з будь-якою іншою начинкою. Наприклад, з капустою або з картоплею.