Рецепт Прісне тісто для пиріжків фото

Прісне тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Зелень , Яйця
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На природу , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування прісного тіста для пиріжків, без сумніву, має дуже поважний вік, він був відомий ще нашим прабабусям, давайте і ми спробуємо приготувати це тісто і спекти пиріжки.

Опис приготування:

З такого тесту в старовину пекли і курники - весільні пироги, а у свята з прісного тіста пекли калядка - пироги, подаючи які, бажали багатства, достатку і хорошого врожаю.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Зелена цибуля, кріп, петрушка - 200 грам
  • Крем - 1 Склянка
  • Мал - 1 Склянка
  • Яйця - 7 штук
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
прісне тісто для пиріжків - фото крок 1
Для того, щоб приготувати прісне тісто для пиріжків, нам потрібно взяти глибоку миску, висипати туди борошно гіркою, в якій ми зробимо поглиблення і туди розіб'ємо 2 яйця, також покладемо масло, сметану, сіль, цукор.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 2
Тепер ми повинні замісити тісто, після того як тісто замішане, скачайте його в кулю і приберіть його в холодильник на 30-40 хвилин, накривши тарілку з тістом рушником.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 3
Поки тісто"відпочиває" , ми приготуємо начинку для пиріжків, які ми будемо пекти з нашого прісного тіста. Для цього ми вимиємо і почистимо зелена цибуля, петрушку і кріп.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 4
Якщо ви ще не здогадалися, які пиріжки ми будемо пекти, то я вам відповідаю: пиріжки з яйцем і зеленню. Такі пиріжки я люблю пекти влітку, коли свіжа зелень росте під вікном і не треба нічого купувати. Отже, зелень дрібно нашаткувати і теж відставити убік.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 5
Ще один інгредієнт, який обов'язково повинен бути присутнім в цих пиріжках - це рис, який ми повинні відварити, а в кінці варіння до рису додайте оливкового масла і перемішайте його.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 6
Поки рис вариться, поставимо на вогонь маленьку каструльку, в якій ми будемо варити яйця, після того як вони зваряться, треба остудити і почистити їх, потім дрібно нарізати.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 7
Отже, вся начинка готова, ми змішуємо її в тарілці, додаємо до неї сіль і перець.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 8
Пиріжки ми будемо пекти в духовці, тому деко заздалегідь змащуємо маслом. Разбейте в мисочку 1 яйце і збийте його з однією столовою ложкою води.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 9
Тісто розкачати шаром ½ сантиметра, вирізати кружальця спеціальною виїмкою або склянкою, або тісто розкачати в довгий джгут і порізати на невеликі шматочки. Потім кожен розкачати качалкою. Сумішшю з збитого яйця і води змастіть поверхню розкатаного кружечка тесту.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 10
Тепер на кожен кружечок потрібно покласти начинку. Начинки потрібно брати стільки, щоб залишилося тесту для защипа.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 11
З'єднати краї пиріжка, зверху обмазати за допомогою пензлика збитим яйцем з водою для блиску. Пиріжки укласти на деко з проміжком приблизно 2 сантиметра і випікати в духовці до золотистої скоринки 15-20 хвилин. Пиріжки можна укладати швом вниз, а можна зробити фігурний і випікати так.
прісне тісто для пиріжків - фото крок 12
Готові пиріжки обережно перекласти на блюдо і змазати кожен пиріжок вершковим маслом. З прісного тіста (без дріжджового) можна приготувати пиріжки з будь-якою іншою начинкою. Наприклад, з капустою або з картоплею.

Схожі рецепти