Рецепт Прісне листкове тісто фото

Прісне листкове тісто
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Магазинне готове тісто це, звичайно, добре. Зручно і швидко. Але, все-таки зробити власне куди приємніше. Хоча це і не завжди просто. Тому, якщо у вас є час, то ознайомтеся з рецептом.

Опис приготування:

Я вам представляю докладну інструкцію про те, як приготувати прісне листкове тісто. Воно підійде для різних видів випічки: пиріжків, самса, пироги, Sloek і м. d. Таку заготовку можна сміливо зберігати в морозильнику, вона не буде псуватися довгий час. У будь-який час зможете зробити смачну випічку.

  • Вершкове масло або маргарин - 200-300 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Оцет 9% - 0, 5 чайних ложки
прісне листкове тісто - фото крок 1
Воду перемішайте з жовтком, оцтом і сіллю.
прісне листкове тісто - фото крок 2
Додайте просіяне борошно. Замішуйте тісто протягом 6 хвилин. Залиште його при кімнатній температурі, накривши рушником, з 30 хвилин.
прісне листкове тісто - фото крок 3
А поки масло перетріть з 3-4 ст. Ложками борошна. Це зробить тісто шаруватим.
прісне листкове тісто - фото крок 4
Масляну суміш розкачайте в прямокутну корж.
прісне листкове тісто - фото крок 5
Тепер візьміться за основне тісто. Розкачайте його так, щоб середина пласта була товщі країв. Надріжте тісто хрестоподібно. Підсипати муку за потребою.
прісне листкове тісто - фото крок 6
У центр тесту покладіть масляну корж.
прісне листкове тісто - фото крок 7
Завершення тест затиснутий в рослинах. Все присипте борошном.
прісне листкове тісто - фото крок 8
Пласт розкачайте качалкою від середини до країв. Товщина тесту повинна бути 10 мм.
прісне листкове тісто - фото крок 9
З тіста акуратно приберіть зайву муку за допомогою пензлика.
прісне листкове тісто - фото крок 10
Поверніть тісто вчетверо, загорнувши краю до центру. Залиште його на 10 хвилин під серветкою. Потім тісто знову розкачайте товщиною в 10 мм. І таку процедуру можна повторити кілька разів. Виходить все більше і більше шарів.
прісне листкове тісто - фото крок 11
У підсумку тісто потрібно скласти і розкачати 4-5 раз. Вдалою готування!

Схожі рецепти