Повидло з шовковиці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне і корисне повидло з шовковиці - чудова начинка для будь-якого пирога. Вариться повидло менше години, його не потрібно стерилізувати. Можна використовувати будь-яку ягоду, навіть пом'яту.
Ягоди шовковиці (або вихователь) багаті вітамінами і мікроелементами. З шовковиці готують різні десерти, напої і заготовки. Настійно рекомендую зварити і насолодитися повидлом з цієї диво-ягоди. Дивіться нижче докладний рецепт, як приготувати повидло з шовковиці.
- Шовковиця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
1. Свіжі ягоди шовковиці переберіть, ображати плодоніжки. Промийте в друшляку, дайте обсохнути.
2. Протріть через сито або пробийте за допомогою блендера.
3. Додайте цукор, перемішайте, поставте на повільний вогонь. Варіть протягом 40-45 хвилин до загустіння повидла. Для 2 хвилини до кінця варіння додайте лимонний сік або лимонну кислоту (1/2 середня лінія), перемішайте.
4. Готове повидло з шовковиці трохи охолодіть. Ще тепле, але не гаряче розкладіть по стерилізованим сухим банкам. Коли зверху з'явиться скоринка, закрийте банки з повидлом поліетиленовими кришками. Зберігайте в прохолодному місці. Смачного!