Полуничне варення
(покроковий рецепт з фото)
Всіма улюблений полуничне варення в домашніх умовах готується досить просто. Щоб полуниця вийшла цільною, готувати варення краще в декількох заходів (2-3 дня).
Таке полуничне варення в домашніх умовах готує практично кожна господиня. Рецептів його приготування досить багато, але цей є класичним. Завдяки такому приготування полуниця виходить цільної, а варення неймовірно смачним.
- Полуниця - 6 кілограм
- Цукор - 6 кілограм
1. Для консервування цієї смачної ягоди можна брати її будь-яку кількість. У мене було 6 кг і в результаті вийшло 9 літрів приголомшливого варення. Полуницю треба вимити і видалити хвости.
2. Викладаємо полуницю в ємність, в якій вона буде варитися. Засипаємо цукром (цукру стільки ж по вазі має бути, скільки і полуниці) і ставимо на вогонь.
3. Доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин і знімаємо з вогню.
4. Я так роблю кілька днів поспіль, щоб ягоди були цільними і варення було готове.
5. Розливаємо по банках і закочує. На наступний день можна відправляти варення в комору або льох.