Рецепт Полуничне варення фото

Полуничне варення
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Ягоди , Полуниця
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10-20
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Всіма улюблений полуничне варення в домашніх умовах готується досить просто. Щоб полуниця вийшла цільною, готувати варення краще в декількох заходів (2-3 дня).

Опис приготування:

Таке полуничне варення в домашніх умовах готує практично кожна господиня. Рецептів його приготування досить багато, але цей є класичним. Завдяки такому приготування полуниця виходить цільної, а варення неймовірно смачним.

  • Полуниця - 6 кілограм
  • Цукор - 6 кілограм
полуничне варення - фото крок 1
1. Для консервування цієї смачної ягоди можна брати її будь-яку кількість. У мене було 6 кг і в результаті вийшло 9 літрів приголомшливого варення. Полуницю треба вимити і видалити хвости.
полуничне варення - фото крок 2
2. Викладаємо полуницю в ємність, в якій вона буде варитися. Засипаємо цукром (цукру стільки ж по вазі має бути, скільки і полуниці) і ставимо на вогонь.
полуничне варення - фото крок 3
3. Доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин і знімаємо з вогню.
полуничне варення - фото крок 4
4. Я так роблю кілька днів поспіль, щоб ягоди були цільними і варення було готове.
полуничне варення - фото крок 5
5. Розливаємо по банках і закочує. На наступний день можна відправляти варення в комору або льох.

Схожі рецепти