Плов з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч рецептів приготування плову. Але найпоширеніший, природно, плов з м'ясом. Таке блюдо урізноманітнює будь-який стіл і порадує любителів смачної їжі.
Хочу розповісти вам свій улюблений рецепт, як приготувати плов з м'ясом. Ніжний і ароматний, дуже смачний і соковитий плов сподобається вам і вашим рідним. М'ясо виходить м'яким і ніжним. Такий плов дуже смачно подавати разом зі свіжими овочами, листям салату, руколи або петрушки.
- Ошийок свинячий - 300 грам
- Мал - 200 грам
- Морква - 150 грам
- Цибуля - 150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Барбарис - 2 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Коріандр мелений - 1 щіпка
- Червоний перець мелений - За смаком
- Чорний перець мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Наріжте моркву соломкою, цибуля - невеликими півкільцями, м'ясо - кубиками.
2
Обсмажте м'ясо в казанку на рослинному маслі. Готуйте на великому вогні 7 хвилин до утворення скоринки.
3
Покладіть до м'яса цибулю і продовжуйте обсмажувати. Через 3-4 хвилини додайте моркву.
4
Додайте часник, спеції і залийте м'ясо водою. Доведіть до кипіння і готуйте 10 хвилин.
5
Промийте рис під проточною водою і викладіть зверху на м'ясо, не перемішуючи.
6
Налийте в плов води приблизно на 2 см вище рису. Готуйте на повільному вогні до випаровування рідини.
7
Хвилин через 20 готовий плов перемішайте і вимикайте. Смачного!