Плов з гарбузом та м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Мені відомо чимало рецептів плову. В кожній країні, в кожному регіоні його готують по-своєму. Одні додають сухофрукти, інші - багато зелені. Розповім, як приготувати плов з гарбузом і м'ясом.
Для приготування плову можна використовувати будь-яке м'ясо, в ідеалі це яловичина або свинина, але курка і індичка теж підійдуть. А можна і зовсім зробити плов без м'яса. Мені дуже подобається додавати до нього сухофрукти, які надають особливого смаку, і гарбуз для кольору.
- Свинина - 400 грам
- Мал - 1, 5 склянки
- Морквина - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Гарбуз - 200 грам
- Томат - 1 штука
- Ізюм - 50 грам
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Барбарис - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
1. М'ясо мою, нарізаю його шматочками. Цибуля чищу і нарізаю кубиками, а морква подрібнюю на тертці. У казан вливаю соняшникову олію. Розігріваю його, викладаю очищені овочі з м'ясом, обсмажую.
2. Додаю хмелі-сунелі, розтерті зерна зіри, барбарис, чорний мелений перець, перемішую.
3. Томат мою і нарізаю шматочками, через 10 хвилин від початку приготування кладу його в казан.
4. Гарбуз мою, зрізаю у неї шкірку, нарізаю овоч невеликими шматочками.
5. Шматочки гарбуза додаю до м'яса і овочів, туди ж кладу і родзинки (без кісточок), перемішую.
6. Мал промиваю до прозорої води, потім кладу його в каструлю і не перемішую, наливаю в каструлю воду, щоб вона на 1, 5-2 сантиметра покривала вміст, солю. Доводжу масу до кипіння, готую на слабкому вогні близько 40 хвилин, потім включаю вогонь, накриваю кришкою і залишаю на плиті близько 20-30 хвилин.
7. Після закінчення часу відкриваю кришку і акуратно дерев'яною лопаткою перемішую плов.
8. Подаю блюдо горячим, зі свіжою зеленню, смачного!