Плов з гарбузом і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Плов з гарбузом і родзинками можна назвати десертною стравою. Адже він виходить солодким і ароматним. Такий плов найчастіше їдять на сніданок або на полуденок, його просто обожнюють маленькі діти.
Опис приготування:
Більшість з нас звикли, що плов - це м'ясна страва з великою кількістю спецій. І вже явно воно не асоціюється з десертом. Однак, якщо його приготувати з фруктами, то можна насолодитися смачним і корисним солодким блюдом. Як приготувати плов з гарбузом і родзинками, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Мал - 400 грам
- Гарбуз - 350 грам
- Ізюм - 50 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Вершкове масло - 40 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 5 чайних ложок
Гарбуз вимийте, обсушити і наріжте на невеликі кубики. Краще вибирати овоч з яскравим забарвленням. Гарбуз має бути помаранчевої і"м'ясистої" , тоді страви з неї вийдуть солодкими і ароматними.
Рис промийте під проточною холодною водою. Це буде дуже просто зробити, якщо крупу помістити в друшляк з дрібними дірочками.
Яблука вимийте і очистіть від шкірки. Краще вибирати солодкі сорти яблук, тугі і щільні, не перезрілі. Розріжте їх на частини, видаливши серединку з кісточками. Наріжте яблука кубиками. Вони повинні бути такого ж розміру, як шматочки гарбуза.
У жароміцний посуд викладіть промитий сирої рис так, щоб він покрив дно посуду, і залийте його склянкою води. Викладіть на нього трохи гарбуза і яблука.
Ізюм вимийте. Якщо він занадто великий, то наріжте на шматочки. Викладайте у жароміцних форму шарами рис, яблука, гарбуз до тих пір, поки інгредієнти не закінчаться. Кожен шар злегка присипати цукром. Поставте блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте близько години. Подавайте гарячим з вершковим маслом.