Плов з гарбузом і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомо, що плов є досить важким і жирним стравою. Але це можна змінити, якщо приготувати його з курки. Мал і м'ясо можна запекти в гарбузі, тоді плов буде ароматним і дуже смачним.
Дуже смачним виходить плов, якщо його приготувати в гарбузі. Тоді рис вбирає в себе аромат овоча, а саме блюдо виходить ніжним і розсипчастим. Подавайте плов до столу прямо в гарбузі. Така подача обов'язково сподобається вашим гостям, вони оцінять її по достоїнству. Щоб дізнатися, як приготувати плов з гарбузом і куркою, прочитайте цей рецепт.
- Курка - 1 кілограм
- Мал - 1/2 склянки
- Гарбуз - 1 штука
- Ізюм - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
Гарбуз середнього розміру ретельно промийте та висушіть. Зробіть надрізи у вигляді зубчиків ближче до верху овоча і зніміть верхівку. За допомогою столової ложки видаліть з гарбуза насіння і м'якоть. На стінках повинен залишитися шар в пару сантиметрів.
У каструлю всипте промитий рис, залийте його водою. Відварюйте його до напівготовності. Потім злийте воду, перекладіть рис в мисочку, додайте до нього промиті родзинки.
Куряче м'ясо звільніть від кісточок (якщо ви готуєте не з філе). Наріжте курятину на невеликі шматочки однакового розміру. У сковороді розігрійте вершкове масло, викладіть в неї шматки курки. Обсмажте до золотистої скоринки. Додайте нарізану цибулю і обсмажуйте, поки він не стане прозорим.
У вийшов "горщик з гарбуза" укладіть шарами рис з родзинками і курку з цибулею. Щедро полийте все залишками масла з сковороди, в якій смажився цибулю і курка. Посоліть і поперчіть за смаком.
Закріпіть верхівку гарбуза за допомогою зубочисток. Змастіть овоч з усіх боків залишками вершкового масла, покладіть на деко і поставте в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів. Запікайте плов в гарбузі два години.