Рецепт Плов з гарбузом і сухофруктами фото

Плов з гарбузом і сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Фрукти , Крупи , Сухофрукти , Гарбуз , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

На цей раз я вирішила влаштувати свято ласуни. Точніше, не свято, а цілий обід! Адже таке блюдо - дуже непроста в хорошому сенсі! ось, як приготувати плов з гарбузом і сухофруктами.

Опис приготування:

Солодкий плов - досить неординарне блюдо. Він схожий на звичайну кутю, ось тільки привід для його приготування повинен бути обов'язково радісний! Для дітей такий обід здасться вельми приємним, адже всі діти ласуни! А тут ще й користі хоч відбавляй!

  • Мал - 200 грам
  • Гарбуз - 200 грам
  • Сухофрукти - 150-200 грам
  • Мед - 2-3 Ст. Ложок
  • Обкладинка - За смаком
  • Кардамон - За смаком
  • Вершкове масло - 40-50 грам
  • Вода - 350 мілілітрів
плов з гарбузом і сухофруктами - фото крок 1
Почнемо з гарбуза. Очистимо її від шкірки. Відріжемо кусень грамів в 200. Наріжемо його на кубики. Тепер візьмемо глибоку сковороду, або казанок. Поставимо на вогонь, кинемо туди шматок вершкового масла. Кладемо гарбуз, обсмажуємо її злегка. Можна досипати трохи цукру, якщо хочете, щоб смак був солодший.
плов з гарбузом і сухофруктами - фото крок 2
Тепер візьмемося за сухофрукти. Їх треба замочити заздалегідь, щоб вони очистилися від непотрібних нам піщинок і інших забруднень. Промиті сухофрукти кладемо прямо цілком в сковороду до гарбузі і тушкуємо 5 хвилин.
плов з гарбузом і сухофруктами - фото крок 3
Якщо ви зібралися варити рис або робити плов, то обов'язково промийте рис під проточною водою до прозорої води. Після цього замочіть його в холодній воді хоча б на півгодини. Після цього можна з нього готувати. Викладаємо промитий рис поверх гарбуза з сухофруктами, розподіляючи його рівномірно.
плов з гарбузом і сухофруктами - фото крок 4
Після того як всі інгредієнти закладені, nalivaem 350 грамів холодної води. Тушкуємо все на слабкому вогні. Коли половина води випарується, кладемо корицю, шафран і кардамон. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 25.
плов з гарбузом і сухофруктами - фото крок 5
Дуже скоро плов приготується. Вимикаємо вогонь його, кладемо в блюдо кілька ложок рідкого меду. Якщо мед зацукрувався, розбавте його водою і покладіть за 5 хвилин до готовності. Плов повинен постояти ще хвилин 10-15. Після чого можна приступати до трапези! Солодкого вам обіду!

Схожі рецепти