Плов з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Плов - відмінне блюдо, яке має масу різновидів і особливостей! Пропоную приготувати солодкий плов з гарбузом і родзинками, упевнений, що від такого ласощі не відмовляться навіть діти! чудове блюдо!
Давайте приготуємо плов з гарбузом в домашніх умовах. В даному плові ви не знайдете м'яса, тут його замінює солодка гарбуз! Запевнюю вас, плов виходить чудовий! головне, постарайтеся дотримуватися вказаної кількості інгредієнтів і, звичайно ж, не тікайте далеко від плову, за ним потрібне око та око! Гарного вам дня!
- Масло рослинне - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Морква - 700 грам
- Зіра - 1 щіпка
- Шафран - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Барбарис - 1 Ст. Ложка
- Ізюм - 3-4 Щепоток
- Гарбуз - 700 грам
- Вода гаряча - 800 мілілітрів
- Мал - 1 кілограм
Розігрійте в казані рослинне масло.
Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору.
Натираємо на тертці моркву і додаємо в казан, зверху присипаємо зирой. Готуємо під кришкою на середньому вогні, приблизно 20 хвилин.
В результаті морква повинна стати м'якою, але не ламатися.
Тепер додаємо дрібку шафрану, жменю родзинок і столову ложку барбарису.
Нарізаємо кубиками гарбуз і кладемо поверх моркви.
Закладаємо промитий рис, солимо і заливаємо окропом., приблизно 800 мл.
Варимо рис до повної готовності. Допомагайте собі шумівкою, збираючи рис гіркою в центрі і рівномірно розподіляючи його по краях.
Смачного!