Плов з крижів
(покроковий рецепт з фото)
Багато країн вважають плов своїм національним блюдом. І в кожній його готують на свій манер, одні люблять більше спецій і гостроту, інші пожирнее. Розповім, як приготувати плов з крижів.
Для приготування плову можна використовувати будь-яке м'ясо, наприклад, курку, свинину, яловичину і, звичайно, баранину. Ви можете додавати будь-які спеції за смаком, фрукти, сухофрукти, горіхи. Важливо не переварити плов, щоб він залишався розсипчастий. До столу його подають гарячим, а в багатьох країнах ще й їдять руками.
- Соняшникова олія - 75 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Баранячий крижі - 800 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 2 чайних ложки
- Вода - 2 L
- Цукор - 80 грам
- Спеції - 2 чайних ложки (гвоздика, лавровий лист, кардамон, обкладинка)
- Кардамон - 1, 5 чайних ложки
- Басматі - 1 кілограм
- Морквина - 250 грам
- Ізюм - 75 грам
- Горіхи - 75 грам (мигдаль, fistashki)
1
Очистіть цибулю і наріжте його крупно. Вимийте і наріжте шматочками по 5х5 сантиметрів м'ясо. Очистіть часник і подрібніть його.
2
Розігрійте казан з 70 мілілітрах рослинного масла і викладіть цибулю, обсмажуйте його 5 хвилин.
3
Потім викладіть до цибулі м'ясо і часник, перемішайте і готуйте ще 10 хвилин.
4
Влийте до м'яса воду, а після закипання зменшіть вогонь і готуйте під закритою кришкою 1, 5 годину, потім перекладіть м'ясо в тарілку.
5
У суху сковороду викладіть половину всього цукру, постійно струшуйте сковороду і готуйте його 5 хвилин.
6
Влийте до цукру 250 мл бульйону, в якій гасили м'ясо, додайте всі спеції, сіль і кардамон, як тільки маса закипіла, відразу зніміть її з вогню.
7
Гарненько промийте рис, відваріть його в окремій каструлі протягом 5 хвилин після закипання і відразу перекладіть рис в казан. Влийте приготовлену суміш з цукру і спецій.
8
В ту сковороду, де варили суміш з цукру і спецій, додайте нарізану смужками морква, перемішайте і готуйте 3-5 хвилин.
9
Ложкою зробіть глибокі отвори в рисі, додайте моркву, м'ясо, родзинки і горіхи. Накрийте казан кришкою і поставте його на сильний вогонь, готуйте 5 хвилин, потім зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте ще 10 хвилин.
10
Зніміть казан з вогню і не відкривайте кришку ще 10 хвилин. Дістаньте м'ясо з морквою і перекладіть його в окрему тарілку, а тим часом перемішайте рис.
11
При подачі викладіть невелика кількість рису, потім м'ясо і знову покрийте його рисом. Смачного!