Плов вегетаріанський
(покроковий рецепт з фото)
Ви не вживаєте м'ясо? Пропоную класичний рецепт плову вегетаріанського за традиційним рецептом. Блюдо дуже смачне і ситне.
Вегетаріанський плов готується досить швидко. Багато вже готують його в мультиварці. Я представила класичний рецепт плову вегетаріанського, який готується в казані або звичайній каструлі.
- Мал - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Приправа для плову - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
1. Приготуйте продукти для плову. Сорт рису вибирайте на свій смак, але не кашне, візьміть пропарений, басматі або нешліфований натуральний, щоб плов вийшов розсипчастим.
2. Очистіть овочі, поріжте цибулю не великими кубиками або півкільцями, морква поріжте брусочками.
3. Надішліть овочі обсмажувати на рослинній олії до напівготовності.
4. Рис переберіть, якщо це є необхідність. Промийте і замочіть у воді поки смажаться овочі. Перед закладанням в сковороду злийте добре воду.
5. У сковороду кладемо рис і спеції для плову, сіль, обсмажуємо пару хвилин рис в жиру.
6. Залийте водою на 2 см більше рівня рису. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні до повного випаровування рідини. Перемішувати рис не потрібно.
7. Вегетаріанський плов готовий! Пригощайтеся!